Gazete Vatan Logo

Doğu eksi 30 derece Batı eksi 8'i bekliyor

Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası sıcaklığı, Trakya'dan başlayarak ülke genelinde 6-8 derece düşürdü. Yurdun büyük bölümünde kar yağışı var. Doğu illeri -30'u. Batı da -8'i görecek...

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava ve kar yağışı, yurdun büyük bölümünde hayatı olumsuz etkiliyor. Ankara'da dün bastıran kar yüzünden hava ulaşımı saatlerce durdu. İstanbul'da da önümüzdeki haftanın ilk günü etkili olması beklenen kar yağışı zor anlar yaşatacak.

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yolları açık tutmak için 24 saat aralıksız çalışıyor. Vatandaşları buzlanmaya karşı uyaran ekipler, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulunmayanların trafiğe çıkmamasını istedi. Yolda kalan Ankaralılar 24 saat hizmet veren 287 36 71 nolu telefonu ya da Belediye'ye ait 153 Mavi Masa'yı arayabilecek.

Van: Van halkı son dört yılın en soğuk günlerini geçiriyor. Kentte gündüz 1 derece olan hava sıcaklığı, yüksek kesimlerde gece eksi 26 dereceye kadar düştü. Bölgede bulunan Muradiye Şelalesi, Gürpınar ilçesindeki Zernek Barajı ve Sıhke Gölü dondu. 50 bin metrekare alana sahip olan baraj gölünde, buz kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Karabük-Bartın: Karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Sabah Ahmetusta mevkiinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan karayolunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa: Siverek ilçesinde yılın ilk karı, önceki gün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağmaya başladı. Gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle, Siverek'te birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

Diyarbakır: Kar yağışı nedeniyle Çermik ilçesi yakınlarındaki bazı köyler ile Bucak ve Karacadağ bölgelerinde, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Bu sabahtan itibaren köy hizmetlerine bağlı dört ekip, köylerde yol açma çalışmalarına başladı.

Erzurum: Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, eksi 30 dereceyi bulan en düşük hava sıcaklığının, eksi 10 ile 14 dereceye kadar yükselmesi, hava sıcaklıklarının artışı ile birlikte yarından itibaren cuma gününe kadar etkili kar yağışı görülmesinin beklendiğini duyurdu.

Siirt: Kar yağışı nedeniyle Pervari ve Şirvan ilçelerine bağlı 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Dün akşam saatlerinde il merkezi ve ilçelerde başlayan kar yağışı devam ediyor. Eruh-Şırnak karayolunda da kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bolu: Mudurnu ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye, Jandarma Tepe Karakolu mevkiinde ise 20 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar da işyerlerinin önünde biriken karları küreklerle temizliyor. Trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor.

Kar ve dondurucu soğuğa hazırlıklıyız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un Pazartesi gününden itibaren ciddi bir soğuk havanın etkisi altına gireceğini belirterek, "Meteorolojinin verdiği bilgiye göre -8'lerden bahsediliyor. Bunun -20'lerde hissedilmesi bekleniyor. Soğuk havanın Pazartesi ve Salı günü karla birlikte etkili olacağı söyleniyor. Belediye olarak tüm hazırlıklarımız yaptık. Vatandaşlarımızdan araçlarının kış hazırlıklarını tamamlamalarını ve kar lastiği takmalarını istiyoruz" dedi. Topbaş, bu yıl buzlanmaya karşı kullanacakları solüsyon ile ilgili olarak yaptıkları ihaleyi, iki firma arasındaki ciddi fiyat farklılığı yüzünden iptal etmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, küçük alımlarla bu probleminde çözüleceğini kaydetti.

Haberin Devamı