Gazete Vatan Logo

Doçent cinayetinde korkunç detay!

Doçent cinayetinde korkunç detay!

Uğrunda profesörün katil olduğu, doçentin öldüğü sekreter Asuman S.’nin işine son verildi. Zanlı profesörün Dekan eşi ise istifa etti.

KONYA’da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi’nde Prof.Dr. Ahmet G.’nin (55), Doç.Dr. Celalettin Öztürk’ü (42) boğazını keserek öldürmesinin nedeni olduğu belirtilen, iki öğretim üyesinin ilgi duyduğu sekreter Asuman S.’nin (35) işine son verdi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel bu olayın ardından cinayet zanlısı Prof. Dr. Ahmet G.’nin, eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı olan eşi Prof. Dr. Handan G.’nin istifasını istedi. Rektör Gökbel buna gerekçe olarak “Artık sağlıklı idarecilik yapamaz” gerekçesini gösterdi. Bu istek üzerine raporlu olan Prof. Dr. Handan G. istifa dilekçesini rektörlüğü gönderdi. Olaylarla ilgili konuşmak istemeyen Handan G. emekli olup olmayacağının sorulması üzerine “Şu anda tek düşündüğüm; gerçeklerin ortaya çıkması. Neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra hayatıma yön vereceğim” dedi.



Tartışma yarattı

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in cinayet zanlısı profesörün eşi olan aynı üniversite görevli Dekan Prof Dr. Handan G.’nin istifasını istemesine, hukukçular ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi:

Erkek olsaydı ister miydi?

- Av. Aydeniz TUSKAN (İstanbul Barosu Kadın Kolları): Hanımefendinin yerinde bir erkek olsaydı kendisine istifa et denilemezdi. Kadını baskı altına alarak istifa etmesini sağladılar. Sözde kadın-erkek arasında eşitlik olduğu söylense de aslında eşitlik yoktur. Kadın olmasının dezavantajını yaşamıştır. Baskı altına alınıp istifa emeye zorlandığı için dava açarak hakkını araması gerekmektedir.



Kadının ne suçu var?

- Prof. Elif Loğoğlu (Kadın Hareketi Derneği Başkanı): Kocasının yaptığı şeyler nedeniyle kadının ne suçu var. Dekan Handan G.’ye yapılan baskı çok anlamsız. Onun yerinde olsam istifa etmezdim. Hiçbir birey eşinin yaptığından sorumlu değildir. Kişilik haklarına yapılan bir baskı olması sebebiyle Handan G. hakkını yasal yollardan aramalıdır.



Sekreter Asuman için 50 bin TL kredi çekmiş

Asuman S.’nin zaman zaman evine çağırıp buluştuklarını, hamile kaldığı ve kürtaj yaptırmak istediğini belirterek kendisinden para istediğini iddia eden Prof. Dr. Ahmet G., ifadesinde, ”Asuman S. ile 2 yıldır birlikteyiz. Benden sürekli para isterdi. Bazen hamile kaldığını söyleyip, kürtaj yaptırmak için olduğu bazen de borcunu olduğunu söyleyip isterdi. İhtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 50 bin lira kredi çektim. Bugüne kadar yaklaşık 80 bin lira para vermiştim. Olayın ardından bir otele yerleştim. Asuman’ı da buraya çağırdım. Ondan para ihtiyacımın olduğunu söyleyip, para istedim. O da para vermeden çekip gitti” dediği öğrenildi.



5 yıldızlı otellerde buluşuyormuş

’Cinayete iştirak’ suçundan gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece ’Adli Kontrol’ kararıyla tutuksuz yargılanan sekreter Asuman S.’nin ise cinayetin ardından olaydan haberi yokmuş gibi işe gitmeye devam ettiği öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G. ile olan ilişkisini reddettiği, Doç.Dr. Celalettin Özdemir’le ilişkisini kabul ettiği öne sürülen Asuman S.’nin, doçentle yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğu iddia edildi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 6 ay önce eşinden boşanan Özdemir’in ise, 5 yıldızlı otellerde kalmaya başladığı ve Asuman S. ile de burada zaman zaman buluştuğu, Ankara’da birlikte tatil yaptıkları iddia edildi. Asuma S.’nin Prof. Dr. Ahmet G.’den olduğu gibi Doç. Dr. Özdemir’in den de hamile kaldığını ve kürtaj yaptıracağını söyleyerek para aldığı öne sürüldü.

Laboratuvar bıçağıyla saldırmış

Selçuk Üniversitesi’nde işlenen cinayetin ayrıntıları belli olmaya devam ediyor. Kimya Mühendisi Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G’nin ifadesinde yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte o ifade:

”Benim, Asuman S.’nin cep telefonuna gönderdiğim mesajları görüp, kayıt etmiş. Sonra bana gelip, durumu eşime, YÖK’e, çevreme anlatacağını söyledi. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır psikolojim bozulmuştu. Geceleri uyuyamıyordum. Olay günü de Asuman S., bana gelip, Celalettin Özdemir’in, mesajları YÖK’e ve eşime ileteceğini söyledi. Bunun üzerine Özdemir’in odasına gittim. Asuman S. de arkamdan geliyordu. O, odanın dışında durdu. Ben Özdemir ile konuşmak istedim. Ancak, yine rezil edeceğini söyleyince tartışmaya başladık. Bu sırada dışarıda duran Asuman, kapıyı üstümüzden kilitledi. Ben de sinirlerime hakim olamayıp, laboratuvarlarda hortum kesmek için kullandığım, bıçağı Özdemir’in karnına sapladım. Sonra ’Beni Öldürüyorlar’ diye bağırmaya başladı. Bu kez bıçakla boğazını kestim.”

Haberin Devamı