Gazete Vatan Logo

Diziden esinlendiler tehditle para istediler

Bursa'da, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi'ni izledikten sonra eski patronlarını telefonla tehdit ederek, 200 bin dolar para istedikleri iddia adilen 3 kişi gözaltına alındı

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Gemlik İlçesi'nde oturan Tamer G. (30), piyasaya olan 55 milyar liralık borcunu ödemek için bir ay önce eski patronuna tehdit mektubu gönderdi. Mektupta petrolcü iş adamı H.A.'dan kendisi ve ailesinin güvenliği için 200 bin dolar para hazırlamasını istedi.

Tamer G., daha sonra gasp suçundan sabıkalı arkadaşı Recep Ahmet Ş. (39) ve Almanya'dan tatil için Bursa'ya gelen Serdar P.'ye (44) durumu anlattı. Hep beraber özel bir kanalda yayınlanan Kurtlar Vadisi'ni izleyen 3 kafadar, işadamını tekrar aramaya karar verdi. Polislere hedef saptırmak için Orhangaziye giden zanlılar, ankresörlü telefonla işadamını arayarak, "Dengeler değişti. Ailenin ve kendi güvenliğin için 200 bin dolar parayı hazırla" deyip telefonu kapattı.

Daha sonra ankesörlü telefondaki parmak izlerini silen zanlılar, 4 tane kontörlü telefon hattı alarak Gemlik'e geri döndü.

2 gün sonra aldıkları bu yeni hatla işadamını arayan çete elemanları, paranın 50 bin dolarlık kısmını hazırlamasını istedi. Bunun üzerine devdeye giren polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Tamer D.'den 1 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 adet kuru sıkı gaz tabancası, 116 adet fişek ve tehdit olayında kullanılan cep telefonu ve tehdit mektubu ele geçirildi.

Zanlılar, "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, oluşturulan teşekkülün baskı ve tehdit unsurunu kullanarak şartlı tehditle haraç istemek, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından Gemlik adliyesine sevk edildi.

Haberin Devamı