Gazete Vatan Logo

Diyarbakır saldırısında son dakika gözaltıları!

Diyarbakır da dün 4 polisin şehit olduğu 2 polisin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada son dakika kararı ile 3 kişi gözaltına alındı..

Diyarbakır saldırısında son dakika gözaltıları!

Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memuru şehit olmuş, 1'i ağır 2 polis memuru ise yaralanmıştı. Saldırı sonrasında bölgede başlatılan operasyonlarda teröristlerle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde alınacak ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
Saldırıda 200 kilogram patlayıcı kullanılmış
Olay yerinde 2 metre genişliğinde, 1 metre derinliğinde çukur oluşmasına, patlayıcının tuzaklandığı mezarlıkta da bazı mezarların tahrip olmasına neden olan patlamayla ilgili yapılan ilk incelemede saldırıda 200 kilogram patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

Saldırı sonrasında olayla bağlantıları olan ve teröristlerle işbirliği yapanlara yönelik geniş kapsamlı operasyonların devam ettiği bildirildi.
ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANIYOR
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 4 polis memuru için tören düzenleniyor. Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün dün saat 16.30 sıralarında geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi suretiyle düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenleniyor. Törenin ardından şehitlerin memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı