Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'daki olaylarda ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

Diyarbakır'da 4 PKK'lı teröristin toprağa verilmesi ardından çıkan olaylar sırasında başından aldığı darbelerle yaralanarak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halit Söğüt de kurtarılamadı. Böylece Diyarbakır'daki olaylarda ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

Geçen hafta salı günü Diyarbakır'da başlayan ve bir türlü kontrol altına alınamayan olaylar diğer kentlere de sıçradı. Diyarbakır'daki olaylarda güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sırasında başından aldığı darbelerden dolayı Diyarbakır'da hastaneye kaldırılan Halit Söğüt, 3 gün süren tedavisinin ardından dün akşam öldü. Diyarbakır'da böylece geçen salı gününden itibaren ölenlerin sayısı 8'e ulaştı. Halit Söğüt'ün cenazesi yasa dışı gösteriye yol açılmadan yakınları tarafından toprağa verildi.

Diyarbakır'daki olaylarda yaşamlarını yitirenlerin isimleri Abdullah Duran, Tarık Atakkaya, Mehmet Işıkçı, Enes Ata, Mehmet Akbulut, Onur Kaya, Mustafa Eryılmaz ve Halit Söğüt olarak belirlendi. Kızıltepe'de 2, Batman'da da 1 kişi çıkan olaylarda yaşamını yitirmişti.

TUTUKLANANLAR
Olaylarla ilgili gözaltına alınanların sayısı da 565'e yükseldi. Adliyeye sevk edilen 189'u çocuk 498 sanlıdan 90'ı çocuk 339 kişi tutuklandı, 159 zanlı serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren 67 zanlının daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olaylardan sonra işyerlerindeki zararların tespiti için Valilik tarafından oluşturulan iki komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon bugüne kadar 320 işyerinde inceleme yaparak, zarar tespiti yaptı.

Haberin Devamı