Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da roketatarlı saldırı

Genelkurmay, Diyarbakır'da çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit düştüğünü açıkladı

Diyarbakır'da roketatarlı saldırı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir jandarma karakoluna bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Hani ilçesi Özekli köyünde bulunan Özekli Jandarma Karakol Komutanlığı'na bir grup PKK'lı terörist tarafından önce roketatar, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Bölgede çatışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "12 Ağustos 2015 saat 13.10’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır/Sur Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ağır, dört Jandarma Erimiz ve bir Geçici Köy Korucumuz da hafif şekilde yaralanmıştır. Kahraman Jandarma Uzman Çavuşumuz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi

Haberin Devamı