Gazete Vatan Logo

Diyanet'ten Validebağ açıklaması

Tabiatla ibadet sevgisi karşı karşıya getirilemez!

Validebağ Korusu’nun yanında bulunan araziye yapılacak cami inşaatı nedeniyle çıkan olaylara Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den bu yorum geldi...

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çevre bilincini artırmak amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ve Orman Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlattığı ‘81 ilde KAGEM Orman Projesi’ kapsamında ağaç dikme merasimine katıldı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapılan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul’da Validebağ Korusu’nun yanında inşa edilecek cami konusunda çıkan tartışmalara ilişkin de özetle şunları söyledi:

‘Bütün yeryüzü mescittir’

“Bugünlerde İstanbul’un bir bölgesinde bir tartışmaya şahit oluyoruz. 800 metrekare bir alana bir cami, mescit inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere yer alan insanları, diğer yandan ağaçlar kesilmesin diye gösteri yapan insanları görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisiyle tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir. Biz gönül dünyamızın derinlerindehala sakladığımız öfkeleri başka şekillerde ifade etmeliyiz. O öfkeleri tabiat sevgisiyle mabet sevgisi üzerinden ifade etmemeliyiz. Bu bize asla yakışmıyor. Bütün yeryüzü bize mescit kılındı. Yeryüzündegördüğümüz bütün ağaçlar, çiçekler birer abidtir. Bütün yeryüzü bir mabeddir.”

Haberin Devamı