Ağustosa kadar...

Haberin Devamı

Kendime ağustosa kadar yapılacaklar-yapılmayacaklar listesi hazırladım.

Neden ağustosa kadar?

Sonrası için kendime güvenmiyorum da ondan! Ha, o zamana kadar güveniyor muyum?

Hayır.

Ama en azından deneyeceğim...

1- Televizyonda siyasi tartışma programları izlenmeyecek...

Özellikle içinde kışkırtıcı, intikamcı ve körü körüne biatçı malum kişilerin olduğu programlar kesinlikle seyredilmeyecek. Böylece onların söylediği abuk sabuk her cümlenin peşine düşülmemiş, ona da bir şeyler ispat edilmeye çalışılmamış olunacak. Bu, seyretmemekten bile daha önemli aslında. Seni asla anlamak istemeyen birine boşu boşuna ve yıpranarak bir şeyler anlatmaya çalışmak... Yorulmak...

2- Twitter-mwitter meselesi...

Twitter’a günde 1 kez o da en fazla 1 saat takılınacak. Zaten çok önemli, çok komik bir şey olursa biri uyarır. Böylece akşamları kucakta bilgisayar, televizyonda siyasi tartışma ikilisinden kurtulunmuş olunacak.

3- Oyun oynanmayacak...

Aptal bir bilgisayar oyununa takılıp, neredeyse saatlerce, hipnotize olmuş gibi onun cazibesine kapılınmayacak. Oradaki hırs başka kanallara aktarılacak. Ama bu bir dana olmayacak.

4- Bol bol film seyredilecek...

Evet, hayatımızdan siyasi program, bilgisayar oyunu ve sosyal medyayı çıkarınca bize epey vakit kalıyor. İşte o zamanın bir kısmıyla bol bol film seyredilecek. Başka hayatlar, başka duygular öğrenilecek.

5- Yeni şarkı keşfedilecek...

Kalan zamanın büyük bölümü müziğe ayrılacak. Bizi yorgunluktan, karamsarlık ve umutsuzluktan en çabuk o çıkarır. Hele yeni bir şarkı keşfedersek...

6- Eski yazılara dönülecek...

Aşk-meşk, danalar falan... Neydi bunlar? Bir hatırlamakta yarar var.

7- Baharda yapılması gerekenler...

Hani her bahar listeler yayınlanır ya, “Baharda yapılması gereken 50 şey” gibisinden. Bunların arasından en az 3’ü, en fazla 10’u yapılacak.

8- Kısa-küçük yollara gidilecek...

Büyük olasılıkla o 50 şey arasında vardır ama yoksa da gidilecek. Atmosfer değiştirilecek.

Amaç aslında neredeyse bir yıldır ara verdiğimiz hayatımıza geri dönmek.

Yani...

Hayata dönülecek!

DİĞER YENİ YAZILAR