Onu sona bıraktım...

Haberin Devamı

Geçenlerde konu neydi, tam hatırlamıyorum; bir örnek vermiştim ya, “mesela trafikte kadınlara küfreden, bağıran, el kol hareketi yapan adamdan adam olmaz” diye... Hatta onda “tık” yoktur diye ileri bir tespit de yapmıştım. Ama belki de “tık” olmadığından öyle yapıyordur!

Kim bilir!

Bilen bilir...

Ama anlaşılıyor tabii. Adamın trafikteki hâl ve tavırları, başka zamanlardaki tepkilerinin de teminatı aslında! (Tamam, şimdi hatırladım, yansımalardan bahsettiğim yazıydı.)

Evet; daha da kötüsü, bir adamın trafikteki hâli, başka hâllerinin yansımasıdır.

Küfredeni, el kol hareketi yapanı ezdik zaten. Ben onların eşlerine çocuklarına acırım aslında. Direkt o aklıma gelir. Hele mecbursa kadın! Ki mecbur herhâlde...

Gelelim diğerlerine...

- Yol vermemek için seninle burun buruna mücadele içine girenler:

Hani gıdım gıdım ilerlerken kim öne geçecek mücadelesi vardır ya... Kim önce sıraya burnunu sokarsa... Burada gözü dönen kazanır! Bir de arabasına kıyabilen! Seninle bu kavgaya giren adamla birlikte olunmaz. Bir kere kıskançtır. Manasız kıskançtır ama! Bir de “bana su getirsene”cilerdendir. Evde kariyerini böyle gösterir! Dana!

- Yol vermemek için seni görmezden gelenler:

Sanki yola o kadar konsantre olmuş ki, tali yoldan gelene bakmıyor bile! Bunlar ters yoldan gelince de yani hatalı olunca da bakmazlar ya! Sen “Napıyon?” dersin hiiiç oralı olmaz! İşte bu adam sınır dışı edilmeli! Bu yeni mobeseler onları tespit etsin asıl! Evde de ölsen umuru olmaz bunun! Büyük ihtimalle de erkencidir. Erken kalkar yani! Sabahları...

- İt dalaşı yapanlar:

Bak, onları severim. Ben geçtiğim zaman tabii! Ama altında dandik bir araba, motoru bağırta bağırta gelenlerle yarışmayacaksın. Arabalar eşit olacak! Orada şerefiyle yarışanla, birlikte olunur. Bu adamlar biraz çapkın olabilirler ama eğlenceli de!

Ancaaak... Baktı ki, geçemiyor, birden yavaşlayanlar vardır. Hani “ben yarışmıyorum ki!” der gibi... Ha, işte onlardan uzak duracaksın. Tavşan b.kudur onlar.

Sinsidirler.

- İnatçılar...

Yarıştın ve kazandın di mi? Kırmızı ışıkta durdunuz. O yenildi ya, bırakmaz. Yanında, arkanda artık neredeyse vınn vınn gaza basar; “hadi bi daha“ diye... Niye bi daha? Bitti kardeşim. Bu adamlarla da olunmaz. Hayat boyu seni ezmekle mutlu olur bunlar.

- Kornaya basanlar...

Yol alamayınca kornaya basanlar vardır bir de! “Ne var?” dersin. “E ben geçecektim” der. “Oldu!” İşte bu adamlar hayatta da böyledir. Kötü şeylerden hep seni suçlar, iyileri kendine yazar.

- Kıçının dibinden ayrılmayanlar...

Bunlar genellikle it-kopuk olurlar ama bazen aylardır, yok; yıllardır sevişmeyen adamlar da bunu yapabilir. Ancaaak, aynı durumdaki bir kadına rastlarsa... Heh hee... Ben zonk diye frene basan kadın tanırım. Yani...

- Yol verenler...

Onları sona bıraktım. Hayatta da! Heh hee... Yol verip sonra kur yapanlar... Bunu yapma işte! Gerek yok!

Var mı yoksa?

DİĞER YENİ YAZILAR