İçiyorsak sebebi var!

Haberin Devamı

Hani “Bir insanı en iyi, içki sofrasında, yolculukta ve alışverişte tanırsın” derler ya... İlişkiler için de, sadece ‘içki sofrası’ ve ‘yolculuk’ yeter diyorlar.

Oysa bir insanı işin içine para girince seyretmek hem daha zevkli hem de epey güvenli bir yöntemdir. De...

Şimdi yeni tanışmışsın, nasıl alışveriş yapacaksın?

Denemek için borç istesen, bu sefer sen yanlış anlaşılırsın!

Aman zaten o ikisi de yeter! İçki sofrası ve yolculuk...

Birlikte yolculuğa çıkmak bir süreç istediğinden biz içki sofrasına takılalım...

Hani asıl kimliğimiz o zaman mı ortaya çıkar yoksa o ortaya çıkan başka birisi midir, bunu asla bilemiyoruz ya...

Ama bildiğimiz şu var: İkisi de senin bir parçan.

Sen de öyleysen...

Neyse, bir adamı ya da bir kadını tanımanın en kısa yolu içki sofrası olduğuna göre, oraya gidelim. İçelim, içirelim... Bakalım neler olacak?

Ne olabilir ki?

Ya sapıtır...

Ki sapıtıyorsa, yani ona buna sataşıp, yerlere yıkılıp, ortalığa kusuyorsa falan... Tabii sen de aynısını yapmıyorsan, bu adamı/kadını es geçmekte yarar var.

Ya sızar...

Ki sızıyorsa, aslında çok içine kapalı biri demektir. Ne kadar neşeli görünürse görünsün, derinlerde bir yerlerde kızdığı, hesaplaşamadığı daha doğrusu baş edemediği sorunları var demektir. Ha, sen “Ben baş ederim” diyorsan, devam...

Ya arabeskleşir...

Ki arabeskleşiyorsa, yani aslında öyle değil de içtikten sonra öyle oluyorsa... Bu, onun özünde de arabesk olduğunu gösterir. Hareketleri, dış görünüşü öyle olmasa da düşünce biçimi arabesktir. E, sen de öyleysen, problem yok!

Ya ağlar...

Ki ağlıyorsa, gerçekten ağlayacağı şeyler var demektir. O ağlatan şeyleriyle birlikte yaşamayı öğrenmiştir. Ama onları aşamamaktadır. Aşar mı? Sanmam. Hep ağlar mı? Hayır. Ancak hiperaktif olabilir. Ha, “Değer” diyorsan, değiyordur!”

Hangisi iyi?

Ya da güler...

Ki gülüyorsa, bu onun her zaman güler yüzlü biri olduğunu göstermez. Ama ağırlık vermeyen, kendine yetmesini öğrenmiş biri olduğunu gösterir. Bu yüzden biraz acımasız olabilir. Gülerken tokat yemeyi heyecanlı buluyorsan... Hayırlı günler!

Türlü türlü hâller...

Peki, hangisi ötekinden daha iyi?

Hiçbiri!

Al birini, vur ötekine...

E, o zaman hangisini almalı?

Kendinden olanı...

DİĞER YENİ YAZILAR