Hem de 7 gün içinde...

Haberin Devamı

Evet, tam 7 gün içinde sevgili bulmanın yollarını keşfetmişler! Asrın keşfi! Bu var ya, ameliyatsız yüz ovalini 2 cm yukarı kaldırmaktan bile daha önemli!

Hem de “an meselesi!”ymiş.

Dediklerini yaparsak tabii...

Neler mi?

Olası tehlikeleri de ben ekleyerek yazıyorum....

- Yenilenin...

Dış görünüşünüzü elden geçirin. Çünkü insan önce kendini beğenmeli. Örneğin saçınızı kestirin ya makyaj stilinizi değiştirin, giyim tarzınızda yenilikler yapın. Yeni bir imaja bürünün, kendinizi ve çevrenizdekileri şaşırtın!

(Şimdi bunu okuyan gidip saçlarına kat attırır, şahtı şahbaz olur. Ardından beğendiği biri gibi giyinmeye kalkar, kendinden uzaklaşır. Ha, şaşırtır mı? Şaşırtır!)

- Mekân değiştirin...

Yaşam tarzınıza uygun yerlerde sizin gibi düşünen, ortak noktalar yakalayabileceğiniz insanlar vardır. Onlardan biriyle bir kadeh içki ya da bir fincan kahve ile başlayacak sohbet, bir süre sonra tutkulu bir aşka dönüşebilir.

(Oldu! Öyle bir mekân var da biz mi bilmiyoruz? Bu birine, “Ne giysem?” diye sorduğunda “Şöyle şık bir pantolon bir bluz giy” demesi gibi bir şey!)

- Kalabalığa karışın...

Alışveriş merkezleri, sinemalar, çay bahçeleri, kafeler, barlar, yeni insanlarla tanışmak için uygun fırsatlar bulabileceğiniz yerlerdir. Toplu taşıma araçları da size yeni fırsatlar yaratabilir.

(Tabii özellikle toplu taşıma araçlarında onlar bizi buluyor zaten! Diğer yerler ise denendi!)

- Arkadaşlarınızı arayın...

Dostlarınızı arayın. Onlar sayesinde çevreniz değişebilir. Kim bilir, belki de dostunuzun o güne kadar görmediğiniz bir arkadaşı, sizin sevgili adayınızdır. Hatta onları sizinle buluşmaya, tanımadığınız arkadaşlarını getirmeye zorlayın.

(Ki, bir daha kimse, “Manyak arıyor yine!” diye telefonunuza bile çıkmasın!)

- Yeni ortamlar...

Bir dans kursuna ya da kısa süreli bir workshop’a kaydınızı yaptırın. Mutlaka bir partneriniz olacaktır. Kim bilir, belki de aradığınız odur. Size uygun bir hobi mutlaka vardır; dil kursu, fotoğraf gezileri, hafta sonu trekking turları vs. Tanışmak için ayağınıza gelmelerini beklemeyin, siz onlara gidin!

(Evet! Herkesin çift olarak gittiği bu yerlere gidip iyice bunalıma girin! Yahu hangi yalnız ve doğru adam bu kurslara gider ki?)

- Potansiyel adaylar...

Telefon rehberinizi ve MSN listenizi bir gözden geçirin. Sohbetinden, birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız birileri vardır elbet. Evet, daha önce sadece arkadaş gözüyle bakıyordunuz ona ama her an her şey olabilir.

(O derece düştünüz diyor!)

***


Yani bu öneriler belli ki ya yeni başlayanlar için ya da başka bir ülkenin insanları için. Siz bırakın bunları... Gelin yine beni dinleyin.

Geçenlerde ciddi bir araştırmada okudum; bekâr kadınlarla bekâr adamların sayısı neredeyse eşitmiş.
Ama aynı yerlerde yaşamıyorlarmış!

Peki neredelermiş?

İşte onun adresi bende!

DİĞER YENİ YAZILAR