Gazete Vatan Logo

Dikkat! Bu illerde okullar tatil

Ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'un yanısıra Kocaeli, Konya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Balıkesir, Kastamonu, Ankara, Samsun, Manisa'nın Kulu ilçesinde okullar bir ila iki gün süreyle tatil edildi. Sakarya'da ise taşımalı sistem eğitime ara verildi.

İSTANBUL'DA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle bugün anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.

GİRESUN VE GÜMÜŞHANEDE OKULLARA KAR TATİLİ GÜMÜŞHANE

il geneli ile Giresun’un bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Gümüşhane Valiliği olumsuz kış koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını açıkladı.

Ayrıca Giresun’un Alucra, Dereli, Çamoluk, Doğankent ile Güce ilçelerinin tamamında, Giresun il merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Şebinkarahisar İlçesi’ndeki okullar ise 2 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

SAMSUN'DA DA 1 GÜNLÜK TATİL

Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verilecek. Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime ara verileceğini bildirdi. Hava koşulları nedeniyle bugün de Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verilmişti.

KOCAELİ'NDE OKULLARA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

KOCAELİ Valiliği, beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de tüm kampüslerde Salı günü 1 gün süreyle kar tatili yapılacağını ve sınavların iptal edildiğini duyurdu.

YARIN DA TATİL

Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle Kocaeli'de, Kocaeli Üniversitesi'nin yanı sıra ilk ve orta dereceli okulların tamamı için yarın da tatil kararı alındı.

Haberin Devamı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında bugün yapılan toplantıda, meterolojik veriler de değerlendirilerek yağışın devam etmesi ve buzlanma da beklendiğinden, ilk ve orta dereceli okulların yarın için de tatil kararı alındı. Kocaeli Üniversitesi'ndeki fakültelerinin tamamına yakınının bulunduğu Umuttepe Kampusu'nün deniz seviyesinden yüksekte olması ve buradaki kar kalınlığının da yarım metreye yaklaşması nedeniyle ulaşım güçlüğü çekileceğinden Rektörlük yarın için de tatil kararı aldı.

BURSA’DA OKULLAR YARIN TATİL

BURSA’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verdi.
Kar yağışı ve tipi Bursa’da yaşamı olumsuz etkiliyor. Bursa Valiliği merkez ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimi yarın bir gün süreyle tatil etti. Bu karar, ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile okul yöneticilerine bildirildi.
Bursa’da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

Haberin Devamı

KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

KONYA'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların tatil edildiğini, Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ise eğitim-öğretime devam edileceğini açıkladı. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan Konya-İstanbul uçak seferlerinin de iptal edildi.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Afyonkarahisar il merkezinde ise etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

UŞAK'TA EĞİTİME KAR TATİLİ

UŞAK'ta, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Uşak ve ilçelerinde tüm okullar kar ve soğuk hava nedeniyle Valilik kararı ile bir günlüğüne tatil edildi.

DENİZLİ'DE OKULLAR 2 GÜN TATİL

DENİZLİ Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatil kararının, yarın için de uzatıldığını duyurdu. Bugün yapılması planlanan THY'nin İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Kent genelinde, eskiden köy olan çoğu mahallenin yolları kar nedeniyle kapandı.

Yoğun kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüştürülen bir çok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl genelindeki 363 mahallenin 300'den fazlasının yolunun kapandığı kaydedildi. İlk ve orta dereceli okullar için bugün verilen tatil kararı; kar kalınlığının 20- 40 santim arasında değiştiği kentte 7 Ocak Çarşamba günü de dahil edilerek uzatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan mahalle yollarını açmak çalışma başlattı.

BÖLGEDEN GEÇEN KARAYOLLARI AÇIK

Kar yağışı nedeniyle Denizli- Muğla Karayolu Cankurtaran rampasında ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmediği kaydedildi. AFAD ekipleri Cankurtaran Rampasında sürücülere kumanya dağıttı. Çivril yolunun tipi nedeniyle kapandığı, Üçler Mahallesi'ne dün gece son seferini yapan bazı belediye otobüslerinin buzlanan yollar nedeniyle bölgeye ulaşamadığı belirtildi. Belediye ekipleri, şehir merkezinde ana caddelerin kaldırımları için temizleme çalışma başlattı. Karayolları 27'inci Şube Şefliği ekipleri şehirlerarası yolların tamamının trafiğe açık olduğunu belirtti. Buna rağmen Çameli, Buldan, Güney, Bekilli, Çivril'de Beyağaç ve Çal'da kapanan yollar için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ayrıca bazı elektrik telleri koptu, bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Dün gece yoğun yağış nedeniyle kapanan kent merkezindeki Emniyet ile Dokuzkavaklar Köprülü kavşakları da belediye ekiplerinin çalışması sonucu tekrar açıldı. Okulların tatil olması üzerine sokaklara akın eden çocuklar biriken karla oyunlar oynadı

KULA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Manisa'nın Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kula Kaymakamı Murat Güven, ilçe ve bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Tunceli merkez ve ilçelerin dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle, Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri'nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt'te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılan okullar1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

BİNGÖL'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden, 'Acil kar tatili duyurusu' başlığını taşıyan açıklama yaptı. Açıkamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 06.01.2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bitlis'te 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bitlis Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez, merkeze bağlı köylerde ve Tatvan ilçesinde eğitime 2 gün (Salı-Çarşamba) ara verdiklerini açıkladı.

Bu arada Sakarya' da taşımalı eğietim veren okullar da da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

SAKARYA’DA OKULLARA 2 GÜN KAR TATİLİ

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sabah saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı sonrası okulların iki gün tatil edildiğini twitter hesabından duyurdu.

Sakarya'da sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yaptı. Vali Çoş, toplantı sonunda alınan kararı twitter hesabından duyurdu. Vali Çoş, “Öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenliği için 7-8 Ocak Çarşamba ve Perşembe günleri ilk, orta ve lise dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Her şey göz bebeğimiz öğrencilerin güvenliği için. Onların da tatili iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. Kamu’da çalışan engelli kardeşlerimiz ve hamile personelimiz de 2 gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

SAKARYA'DA TAŞIMALI SİSTEM EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bu arada Sakarya bölgesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle, Sakarya Valiliği bugün için il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okulları bir günlüğüne tatil etti.

KONYA'DA ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk, Necmettin Erbakan ile KTO Karatay Üniversitesi'nde eğikile bugün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün üniversitenin Karapınar ile Silifke Taşucu'ndaki dışındaki tüm birimlerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "6 Ocak 2015 tarihindeki final sınavları ileri bir tarihte yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacaklardır" denildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da Konya'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Merkez Yerleşkesi'nde bugün için eğitim-öğretime ara verildiği belirilirken "Ereğli ve Seydişehir'deki fakülte ve meslek yüksek okulda eğitim-öğretim devam edecektir" denildi.

KTO Karatay Üniversitesi'nden de yapılan açıklamada eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği açıklandı.

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL

BALIKESİR Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamudaki görev yapan hamile ve engellilere de izin verildiği açıklandı.

Kentteki okulların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle bugün tatil edildiğini duyuran Balıkesir Valiliği ayrıca, kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuza dikkati çekti. Tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin da bugün idari izinli sayılacakları bildirildi.

KASTAMONU'DA EĞİTİME 2 GÜN KAR TATİLİ

KASTAMONU'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Kentte dün başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. Şehir içi yollarda trafik ağır ilerledi. Belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın 2 gün süreyle tatil edildi.

ANKARA'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden Çarşamba ve Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "İlimizde hafta sonuna kadar yapılan meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; Hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden; 07-08 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın, oluşacak aşırı buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır."

ÇELİKHAN’DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

ADIYAMAN’ın Çelikhan İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Dün gece başlayan ve halen devam eden yağış nedeniyle ilçe merkezinde 10 santimi, yüksek noktalarda ise kar kalınlığının bir 1 metreyi bulması üzerine İlçe Kaymakamlığı okulları, bugün ve yarın için 2 gün süreyle tatil etti. Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, "Yağan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesi ve köylerle beraber 4 lise, 9 ortaokul ve 15 ilköğretim ve 2 anaokulunda eğitime 2 gün ara verildi" dedi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Öte yandan ilçede devam eden kar yağışı nedeniyle 12 köy ve 7 mezra yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

İlçe Özel İdare Müdürü Abdurrahman Öğüt, kapalı köy ve mezra yollarının açılmasına çalışıldığını ifade ederek, "Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri iş makineleriyle kapalı yolları açmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" diye konuştu.

İSLAHİYE'DE YAĞMUR NEDENİYLE 2 OKUL TATİL EDİLDİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı, Kayabaşı ve Hasanlök mahallelerindeki 2 ilkokulu 1 gün süreyle tatil etti.

İslahiye ilçe merkezi ile çevresindeki mahallelerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı dereler taştı ve yollarda hasar oluştu. Yağış nedeniyle sürücülerin yollarda zorluklar yaşadığı ilçenin Hasanlök ve Kayabaşı mahallelerindeki ilkokullar sel sularının ulaşım noktasında tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 1 gün süreyle tatil edildi.

UYARI ANONSU YAPILDI

Öte yandan belediye hoparlörlerinden vatandaşlara yağmur nedeniyle oluşacak sele karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı anonsları yapıldı. Belediye ve DSİ ekipleri ilçede baskına maruz kalan ev ve işyerlerinde su tahliye çalışması yaptı.

BOLU'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları twitter'dan yaptığı açıklama ile kar yağışı nedeniyle okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Vali Zahteroğulları, "Evet, hava ve yol koşulları zorunlu kıldığında tatil olacağını söylemiştik. Yarın 7 Ocak Çarşamba tatil" tweet'ini paylaştı. Öğrenciler, Vali Zahteroğulları'nın tweet'ine karşılık, "Valilerin en cicisi", "Bir gün tatille 20 bin öğrencinin duasını aldınız sayın valim", "Adamsın adam", "Valilerin en yakışıklısı", "En büyük vali bizim vali", "Bence direk yarı yıl tatiline girelim" ve "Allah razı olsun vali amca" gibi tweetlerle sevinçlerini paylaştılar.

Yarın Bolu'da il genelindeki tüm okullar tatil edilirken, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamileler de Çarşamba günü idari izinli sayılacak.

AFYONKARAHİSAR'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

AFYONKARAHİSAR'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın da okullar tatil edildi.

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, Valilik kararıyla yarın da okulların tatil olduğu açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalarımızdaki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitimlerinin 7 Ocak 2015 tarihinde bir gün süreyle ara verilmesine İl Hıfzısıhha Kurulu'nca karar verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlileri de bir gün süreyle idari izinlidirler" denildi.

YALOVA’DA OKULLAR YARIN TATİL

YALOVA Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün olumsuz hava şartları uyarıları nedeniyle tüm il genelinde okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı olumsuz hava şartları uyarıları nedeniyle Yalova’da ilk, orta ve lise eğitimi veren okullarda, yarın eğitim yapılmayacak. Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okullardaki eğitimin perşembe günü başlayacağını duyurdu.

Yalova'da toplam 154 okulda, 39 bin 42 öğrenci eğitim görüyor.

ISPARTA'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Isparta'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Isparta Valiliği'nin gece yarısı aldığı kararla bugün eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, Valilik meteorolojik verileri göz önünde bulundurarak okulların yarın da tatil edilmesine karar verdi.

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezimizde bulunan anaokulu, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda eğitim ve öğretime 7 Ocak 2015 tarihinde bir gün süreyle ara verilecektir. Ayrıca yine il merkezimizde görev yapan engelli kamu personeli de 7 Ocak 2015 tarihinde bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır. İlçelerimizde ise konu kaymakamlarımız tarafından değerlendirilecektir" denildi.

ZONGULDAK'TA DA OKULLAR TATİL
ZONGULDAK’ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün tatil edildi.
Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 40 santime ulaştı. Yüksek mahallelerdeki yollarda ulaşım zaman zaman aksadı. Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara karayollarında ise kar nedeniyle TIR’lar zaman zaman bekletiliyor. Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada ise beklenen kar ve don olayı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı beldeler, Kozlu, Kilimli, Devrek, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın 1 gün tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı bildirildi.
ORDU'DA BAZI İLÇELERDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak.
Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba günü ara verildi.
SİVAS'TA OKULLAR VE KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ VE HAMİLE PERSONELE 1 GÜN TATİL
Sivas’ta okulların tatil edilmesiyle ilgili Valilik açıklama yaptı. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği ilimiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 07.01.2015 Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller de idari izinli sayılacaklardır." denildi.
KARAMAN'IN İKİ İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
YOĞUN kar yağışı nedeniyle Karaman’nın 2, Konya’nın ise 3 ilçesinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verildi.
Karaman’da kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Konya’da ise bugün 27 ilçede eğitime ara verildi. 27 ilçeden şu ana kadar Akşehir, Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde eğitime yarın da ara verildi. Karapınar ilçesinde ise taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere tatil olduğu belirtildi.
YIĞILCA İLÇESİ’NDE OKULLAR TATİL
Düzce Valiliği, kar yağışının etkili olduğu Yığılca İlçesi’nde ilk ve orta dereceli okulların tamamının, Cumayeri İlçesi’nde ise taşımalı sistemle eğitim verilen okulların yarın için bir gün süreyle tatil edilmesine karar verdi.
Bu arada, bugün kar yağışı nedeniyle 22 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda 10 köy yolu ulaşıma açıldı. 12 köy yolunun ulaşıma açılması için ise çalışmalar devam ediyor.
TOKAT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Tokat merkeze bağlı köy ve beldeler ile Niksar ve Erbaa ilçelerinde eğitime kar yağışı nedeniyle bir gün ara verildi.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il genelinde devam eden kar yağışı nedeni ile merkeze bağlı belde ve köyler ile taşımalı eğitime bir gün süre ile ara verildiğini söyledi. Niksar ve Erbaa ilçe merkezleri ile belde ve köylerinde de eğitime bir gün süre ile ara verildiğini ifade eden Müdür Yazıcı, oluşturulan kriz masası aracılığı ile gelişmelerin anlık olarak takip edildiğini kaydetti.
KAYSERİ’DE OKULLARA KAR TATİLİ
Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklama ile yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde orta, lise ve dengi okullarda eğitime yarın (Çarşamba) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.
MUĞLA SEYDİKEMER'DE KAR TATİLİ
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yarın (07 Ocak 2015) okullar kar yağışından dolayı tatil edildi.
Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, kar yağışı dolayısıyla ilçeyde kar tatili uygulandığını belirterek tatilin şu an itibariyle 1 günlük olduğunu ve perşembe günü yine ders işleneceğini açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü San, "Şiddetli kar yağışı sebebiyle İlçemize bağlı Bayır, Seki, Bekçiler, Arsa ve Temel Mahallerinde bulanan okullarımızda 07/01/2015 tarihinde 1 günlük tatil ilan edilmiştir" dedi. Açıklama Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden de duyuruldu.
KÜTAHYA'DA TAŞIMALI EĞİTİME KAR TATİLİ

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı olarak eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime 1 gün (Çarşamba) ara verildiğini duyurdu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2015 tarihinde İlimiz genelinde sadece taşımalı öğrenim gören İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.Engelli Kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır" denildi.

BİLECİK'TE 1 İLÇE HARİÇ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bilecik’te Osmaneli ilçesi hariç il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yarın Bilecik'in Osmaneli ilçesi hariç il genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini belirterek, "7 Ocak 2015 Çarşamba günü Osmaneli ilçe Merkezi hariç, il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında bir gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Osmaneli ilçemizde sadece taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerimiz izinli sayılacak olup taşımalı eğitim kapsamında olmayan ilçe merkezindeki okullarımız eğitime devam edecektir" dedi.

Vali Nayir, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli bayanlarda bir gün süre ile idari izinli sayılacağı bildirdi.

BURDUR'DA OKULLAR YARIN DA TATİL
Burdur’da dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından valilik kararıyla kar tatili bir gün uzatıldı. Vali Hasan Kürklü, saat 23.00 sıralarında resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımla il genelinde okulların bir gün daha tatil edildiğini duyurdu.
Vali Kürklü kişisel hesabından, ’Sevgili çocuklar, kötü hava koşullarının yarın da devam edeceği verilerine binaen il geneli okullarımız 7 Ocak Çarşamba günü tatil edilmiştir. Buzlanmadan dolayı taşımalı öğrencilerimiz için çarşamba günü tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimize sevgilerimizi sunuyoruz’ paylaşımında bulundu.
Diğer yandan, karın etkili olduğu Isparta’da ise akşam saatlerinde valilik tarafından il merkezindeki okulların tatil edildiği duyurulurken, Yalvaç ve Gelendost ilçelerinde de kaymakamlık kararıyla eğitim öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.
Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde de şiddetli kar yağışı nedeniyle kaymakamlık tarafından Bayır, Seki, Bekçiler, Arsa ve Temel mahallelerinde 7 Ocak Çarşamba günü okullar tatil edildi.
GÜMÜŞHANE’DE TÜM OKULLAR BİR GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ
İki gündür yoğun yağmur ve kar yağışına maruz kalan Gümüşhane’de tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü eğitime bir günlüğüne ara verildi.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada meteorolojik veriler dikkate alınarak Gümüşhane merkez ve tüm ilçelerde 7 Ocak Çarşamba günü ilk, orta, lise ve dengi okulları bir günlüğüne tatil etme kararı aldıklarını söyledi.
Valiliğin internet sitesinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Valiliğimizce meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu ilimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim ve öğretime 7 Ocak 2015 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

KÜTAHYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kütahya kent merkezi il bazı ilçelerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.
Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İşitme Engelliler Merkezi'nde köyden taşınan öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi.
Öte yandan, Simav ilçesinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.