Gazete Vatan Logo

Diğer yanımı müzikle gösteriyorum

Oyuncu ve şarkıcı Erdem Yener yeni albümü Çıplak ile müzikte de iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Müzik ve oyunculuğu bir arada yürütecek olan Yener şimdilerde albüm yanında, yeni filminin çekimlerine başlamaya hazırlanıyor...

Diğer yanımı müzikle gösteriyorum

Uzun bir aradan sonra yeni albümünüz Çıplak'ın ilk konserini verdiniz. Nasıl bir heyecandı ?

2103 baharından bu yana konser vermiyordum. Bu nedenle heyecanım çok büyüktü.

Üç yıl aradan sonra Çıplak albümü ile müziğe geri döndünüz. Neden bu kadar zaman beklediniz?

Oyunculukla ilgili mevcut anlaşmalar sebep oldu. Üst üste filmler yaptım. Güldür Güldür oldukça yoğundu. Bir yandan hem filmlerin hem de televizyon şovumuzun çok popüler olmaları müthiş bir şeyken diğer yandan kendimi dinleyip şarkı yazmaya vakit ayıramamak arasındaki motivasyon farkının altından kalkması kolay olmadı. Ne mutlu ki alışageldiğim müzik yapma şeklinin dışında da olsa meğer zaman içinde çok şey biriktirmişim. Stüdyoya girmemle hepsinin vücuda bürünmesi 1 yılı buldu falan derken zaman geçivermiş.

24 saat komik olmadığım gibi, ciddi de değilim. İkisini bir üslup farkı olarak değerlendiriyorum.

Çıplak, müzik hayatınızda neyi temsil eden bir albüm oldu?

Olgunluğu... Ama insan ömrünce birden fazla kez hissedebilir bunu. En doğrusu muhtemelen en sonuncusu olacaktır. İşimi sona bırakmak istemem, umarım gerçekten büyümüşümdür.

Haberin Devamı

Siz ne kadar çıplak ve şeffafsınız?

Olabildiğince. Gelişimin de değişimin de sürekliliği vardır hayatımda. O kadar çok giydirmişler ki soy soy bitmiyor.

Size ilham veren neler var?

Her şey. Durup doğru okumayı becermeye çalışıyorum hayatı. Bazen çok iyi anlıyorum, bazen zerre anlamıyorum. Anladıklarımdan beslenip anlamadıklarım için kamçılanıyorum.

Yapmam gerek dediğiniz neler var?

Gezmeyi çok severim. Daha çok yer görmeliyim. Mutlaka gitmem gerek dediğim yerleri kabaca sıralayınca bile bir ömür yapıyor. Ama turist gezisi gibi istemiyorum. En merkezi yerlerinde gezmek ve fotoğraf çekmek yerine gittiğim yerin asıl kültürü, yaşayışı, hayatın akışı hakkında bir şeyler öğreneyim isterim.

Aklımdakiler ya film ya şarkı oluyor

Oyunculuğa ara mı verdiniz?

Hayır. İkisi bir arada geçinebilir mi sorusunun cevabını zaten almıştım. Konserler konusunda daha zengin bir repertuvar için duraksamıştık. Artık durdurmak yok. En kısa zamanda yeni filmin hazırlıklarına başlıyorum.

Haberin Devamı

Hangi kimliğinizin daha baskın olmasını istersiniz, müzisyen mi oyuncu mu?

Tek bir kimliğim var. Eğlenceli yanımı komediyle, diğer yanımı müzikle ifade ediyorum. 24 saat komik olmadığım gibi, ciddi de değilim. İkisini bir üslup farkı olarak değerlendirelim.

Sadece sizi komedi ağırlıklı rollerde mi izleyeceğiz?

Zamanla göreceğiz. Aklımda bir çok duygu var göstermek, yazmak istediğim. Kimi şarkı oluyor, kimi film olmak için sırasını bekliyor. Sürpriz severim.