Gazete Vatan Logo

DHKP-C’li kızı evinde infaz ettiler

Pişmanlık yasasından faydalanmıştı

DHKP-C terör örgütüne yönelik 2008 yılında yapılan bir operasyonda örgütün ‘İstanbul Silahlı Kanadı Sorumlusu’ olarak gözaltına alınarak tutuklanan 39 yaşındaki Asuman Akça, 8 ay önce 3. yargı paketi kapsamında pişmanlık yasasından faydalanarak cezaevinden çıktı. Tahliye edilen Akça, örgütle bağlantılarını kesti ve İstanbul Küçükçekmece’de ailesi ve ablasıyla yaşamaya başladı. DHKP-C örgütü tarafından takibe alınan Akça, yaşadığı evde geçtiğimiz günlerde başından vuruldu. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Akça yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Akça’nın tedavisi sürerken, gözaltına alınan S.A. sorgusunun ardından tutuklandı.

Eylemi DHKP-C adına işlediğini itiraf eden S.A., etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirtti. Örgütün talimatları doğrultusunda silahlı saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen S.A., örgüt üyelerinin kendisine Asuman Akça’nın devletle işbirliği içerine girerek davalarına ihanet ettiğini ve bu nedenle öldürülmesi gerektiğini belirttiklerini kaydetti. Kendisine silahı veren kişiyi itiraf eden ve örgüt yapısına ilişkin bilgiler aktaran S.A., Küçükçekmece’deki eve üçüncü gidişinde Akça’yı başından vurduğunu belirtip etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi.

S.A, 2010’da PKK’nın kamplarından Diyarbakır’a gelerek teslim olmuştu. Burada 4 gün gözaltında kalan S.A., PKK terör örgütüne ilişkin birçok bilgi vermiş ve herhangi bir eyleme karışmadığından etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı