Gazete Vatan Logo

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları için geri sayım başladı. Peki DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtlar ve DGS tercih sonuçlarının ayrıntıları...

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları için geri sayım başladı. 7 Ekim tarihinde sona eren DGS tercih süresinin sonucunda sonuçlar beklenmeye başlandı. DGS tercih sonuçları için detaylar ve merak edilen soruların yanıtlar haberimizde yer alıyor...

2016’nın son sınavlarından biri olan DGS sonuçları açıklandı ve açıklandıktan kısa bir süre sonra tercih başvuruları başladı. 7 Ekim’de tercih başvuruları bittikten sonra DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adayların gündeminde yer alıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takvimine bakıldığında sonuçlar, başvuru veya sınavdan en erken 15 gün sonra açıklanabiliyor. 7 Ekim’de biten sonuçlara bakıldığında, sonuçların 20-21-22 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

DGS tercih sonuçlarının öğrenilebileceği tek adres ise ÖSYM’nin kendi sitesidir. Başvuru açıklandıktan sonra sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

SONUÇ SONRASI YAPILACAK OLAN İŞLEMLER

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM sonuçları eve göndermiyor. Yeni sisteme göre sonuçlar ve sonuca dair belgeler ÖSYM’nin kendi sitesinden görülecek ve yazıcı üzerinden alınabilecek. İnternet sayfasından yayınlandıktan sonra sonuçlar için öğrencinin tam olarak yapması gereken bir durum yoktur. Çünkü kurum, kazanılan üniversiteye sonuç ve bilgileri gönderecektir.

Haberin Devamı

SINAVA GİRİP DE BAŞVURU YAPMAYA ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL OLACAK?

2016 DGS tercih sonuçlarından yararlanmak isteyenler için; sınava giren öğrenciler başvuru yapmadıklarından ötürü, tercih sonuçlarının sonucunu bekleyecek. Sonuçlar açıklandıktan hemen sonra ek yerleştirme süreci başlayacak. Boş kontenjan durumuna göre öğrenciler üniversiteye kayıt olabilecek. Boş kontenjan yerleştirme sonuçları ise 15 Lira.