Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçlarının 29 Ağustos Salı günü açıklanması bekleniyordu. Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararı ile uzatılmasının ardından DGS sonuçlarının açıklanma tarihi de ertelendi. Ertelenen DGS sonuçları bayram tatili sonrasında ilan edilecek. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS için sonuçları bekleyen adaylara ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bayram tatili nedeniyle DGS sonuçlarının açıklanma tarihinin 6 Eylül 2017 tarihi olacağı belirtildi. ÖSYM tarafından resmi internet sitesinde yapılan açıklama ise şöyle;

''2017 – DGS Adaylarını Bilgilendirme!

2017 Dikey Geçiş Sınavının (DGS) sonuç açıklama tarihinin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.

Adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI''

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları 6 Eylül 2017 Çarşamba günü ÖSYM tarafından ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından sınava giren adaylar, sonuc.osym.gov.tr internet sitesine girerek T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile DGS sonuçlarını öğrenebilecekler. Adayların DGS sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları ve testte sayısal ve sözel bölümlerde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayıları yer alacak.

Haberin Devamı

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Sınav puanlarının açıklanması ile birlikte ÖSYM tarafından belirlenecek olan tarihler arasında DGS tercih işlemleri gerçekleştirilecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak tamamlayacaklar. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin yayınlayacağı DGS tercih kılavuzuna göre yapılacak. Kılavuzda yer alan tablolar ve programlara ait açıklamalar, koşullar incelenerek adaylar tarafından tercih işlemi yapılacak. Programlar için belirlenen koşulları sağlamayan adaylar o programlar için tercih yapmamalıdır. Koşulları sağlanmadığı halde yapılan tercih işlemleri geçersiz olarak sayılır.

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için tercih süreci başlayacak. Ardından adaylar yaptıkları tercihler doğrultusunda yerleştirme işlemine tabi tutulacaklar. DGS yerleştirme işlemi, adayların DGS-2017 puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjanları, koşullarına göre gerçekleştirilecek. Yerleştirme işleminde örneğin Z programı için A ve B kişileri tercih yapmış olsun. Aday A birinci tercihine, aday B de dördüncü tercihine Z programını yazsın. Aday B'nin puanı aday A'dan yüksekse ve ilk üç tercihine yerleşemezse, Z programına puanı yüksek olduğu için o yerleşir.

Haberin Devamı

Tercih işlemlerinde aynı programı tercih eden ve eşit DGS puanlarına sahip olan adaylar için de standart puana bakılır. Eşitliğin yine devam etmesi durumunda da ÖBP yüksek olan adaya öncelik hakkı tanınır. Eşitlik hala bozulmaz ve devam ederse, programı daha üst tercihine yazan aday öncelik kazanır. Yine de eşitlik devam ederse de son olarak doğum tarihine bakılır ve yaşı küçük olan adaya öncelik sağlanır.