Gazete Vatan Logo

DGS başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? ÖSYM başvuru ekranı

DGS üniversite eğitiminde olan kişilerin tercih ettiği bir sınav türüdür. 24 Mayıs yani bugün itibariyle Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Peki başvurular ne zamana kadar sürecek? İşte DGS hakkında tüm merak edilenler...

DGS başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? ÖSYM başvuru ekranı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS başvuruları 24 Mayıs'ta başladı ve 1 Haziran'da sona erecek. DGS başvurularının nasıl ve nereye yapılacağını merak edenler için gerekli tüm bilgileri derledik.

DGS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından sınava ilişkin olarak yayınlanan sınav kılavuzu dikkatle incelenmelidir. Sınav kılavuzu, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden incelenebilir. Sınav kılavuzu için adaylara internet dışında dağıtım yapılmaz.

ÖSYM aday işlemleri sisteminde adayların geçerli bir fotoğrafı varsa ve geçerli eğitim bilgilerine sahipse, DGS başvuru işlemleri şahsen yapılabilir. Sistemde, ÖSYM başvuru merkezleri tarafından son 50 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf varsa bu fotoğraf güncel olarak kabul edilir. Fotoğrafları güncel olmayan adaylar ile eğitim bilgileri bulunmayan adaylar, DGS başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapmak zorundadır. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan sınav başvuruları için belirli bir ücret alınır. Adaylar, internet üzerinden başvurusunu yaptıktan sonra sınav ücretini de ilgili yere yatırarak başvuru işlemini tamamlamış olur. İnternet üzerinden başvuru yapıp sınav ücretini ödemeyen adayların yapmış olduğu başvuru işlemi geçersiz sayılır.

Haberin Devamı

Sınavın gerçekleştirileceği tarihten bir hafta kadar öncesinde de adayların sınav için giriş yerleri ilan edilecektir.

DGS SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen ve ilgili sınav kılavuzunda yer alan ödeme yerleri şu şekildedir;

Akbank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı ve ATM’leri (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı,

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Sınav ücreti yatırmak için belirlenen bu bankalar dışında ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan ‘’Ödemeler’’ sistemi üzerinden de DGS ücreti yatırılabilir.

Yurt dışından sınav için başvuruda bulunacak olan adaylar ise sınav ücretlerini sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ sistemi ile yapabilir.

Haberin Devamı

Adaylar tarafından bankada DGS sınav ücreti yatırıldıktan sonra, bankadan ayrılmadan alınan dekontun incelenmesi gereklidir. Sınav için bilgilerinde bir yanlışlık bulunanların bu yanlışlığı banka yetkilisine bildirerek düzelttirmesi gereklidir. DGS ile yapılacak ek yerleştirme işlemi ücretleri de adaylar tarafından ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ sistemi kullanılarak yatırılabilir.