Gazete Vatan Logo

DGS başvuru tarihi nedir? 2018 DGS ne zaman?

DGS başvuru tarihi nedir? 2018 DGS ne zaman? Sorularının yanıtları merak konusu oldu ve gündemde çok fazla araştırılıyor. Binlerce öğrencinin katılacağı DGS ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

DGS başvuru tarihi nedir? 2018 DGS ne zaman?

DGS başvuru tarihlerinin 2018 yılında ne zaman olduğu merak ediliyor. Peki 16 Mayıs'ta başlayan DGS başvuruları ne zaman sona erecek? Ertelenmesine karar verilen DGS ne zaman? İşte tüm ayrıntılar...

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sınavı için geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile DGS sınavının ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. 8 Temmuz'da yapılması beklenilen sınav 21 Temmuz tarihine ertelendi.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS 2018 başvuruları başladı. Bugün itibari ile başlayan DGS başvuruları ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. Adaylar sınav ücreti olarak 100 TL yatıracaklar. Başvurular 24 Mayıs 23.59'a kadar devam edecek.

Resmi duyuru:
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 09.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.
2018-DGS’ye başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı