Gazete Vatan Logo

Devlette büyük cemaat savaşı!

Yeni Akit yazarından ilginç yazı

Yeni Akit Gazetesi yazarı Şaban Şimşek, "devlette yer kapma savaşı"nı anlattığı yazısında cemaatlerin devlet içinde kadrolaşabilmek için birbirlerine hayat hakkı tanımadıklarını belirtti. Yazısına "Devleti ele geçirmek tabirini kullanmak istemiyorum" notu düşen Şimşek, "Cemaatlere bunlan müstahak görenlerin cemaatsizlere neyi reva gördüklerini söylemeye gerek yok" diye yazdı..

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın eski müsteşar yardımcılarından Yeni Akit Gazetesi yazarı Prof. Şaban Şimşek, dün kaleme aldığı "Allah bu memleketi cemaatçilikten korusun!.. Amin" başlıklı yazısında, dini cemaatlerin devlet içindeki kadrolaşmasının çok dikkat çekici bir noktaya ulaştığını ileri sürdü. AK Parti'ye cemaat kadrolaşması konusunda önlem almayı öneren Şimşek, yazısını "Bu belki ileride, parti içerisindeki cemaate dayalı grupların yukarıdan gelen (kutsal bir emir gibi addettikleri) talimatlarla hareket ederek partiyi bölmeleri tehlikesine karşı da şimdiden alınmış bir tedbir olacaktır" diye bitirdi.

İşte Şimşek'in yazısından özetle çarpıcı bölümler:

ÖTEKİLEŞTİRİYORLAR: Bugün, gelişmeler onu gösteriyor ki, cemaatler arasında kıyasıya bir "devlette yer kapma savaşı" yaşanmakta ('Devleti ele geçirmek' tabirini kullanmak istemiyorum) ve bunu yaparken de diğerlerini ötekileştirme, büyümelerine engel olma, mümkün olduğu kadar zayıflatma, sistem dışına itme gibi altıncı kol faaliyetleri sürdürülmektedir.

CEMAATSİZLER: Bu arada, dinsel anlamda kardeş saymaları gereken ama günlük pratikte rakip gibi algıladıkları cemaatlere bunları müstahak görenlerin başka kategorilere koydukları (cemaatsiz!) vatandaşlara neyi reva gördüklerini söylemeye çok da gerek yoktur sanıyorum!
ÖRTÜLÜ SAVAŞ: Açık yüreklilikle ve cesaretle söylemek gerekiyor: Dün milleti paylaşmak için (tabii İslam adına ve o insanları kurtarmak için!) yapılan örtülü mücadele, bugün devleti(n zenginliğini) paylaşmak üzere (yine İslam adına ve hem insanları, hem memleketi kurtarmak için!) verilen örtülü bir savaşa dönüşmüş durumdadır.

YURTİÇİYLE SINIRLI DEĞİL:

Konuştuğum bazı cemaat ehli dostların anlattığına göre bu örtülü savaştaki meydan sadece yurtiçiyle de sınırlı değil!

Nakşi İddiası

BAŞBAKAN Erdoğan'ın hemşerisi olan Şimşek, Van 100. Yıl Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştığı 9 yılda dönemin rektörü Yücel Aşkın'la ters düştü. Bir soruşturma kapsamında tutuklanan Aşkın'ın kasasından çıktığı iddia edilen fişlemelerde Şimşek'in "Nakşibendi", "DYP tandanslı olduğu" ifadesi yer aldı. 2003'te üniversitede bir dönem birlikte çalıştığı dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. 2.5 yıllık görevi sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen yeni YÖK yasasının hazırlanmasında büyük rol oynayan Şimşek, Bakan Çelik'le fikir ayrılığına düşünce mesleğine geri döndü. "Kırmızı Çizgi YÖK" adlı bir kitabı bulunan Şimşek, halen Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi ve Yeni Akit Gazetesi yazarı. (Habertürk)

Haberin Devamı