Gazete Vatan Logo

Devlet teşviği olmazsa işsizliğe ‘çağrı’ yapılır!

Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Metin Tarakçı, asgari ücret artışının istihdam sorunlarına neden olmaması için devlet teşviği istedi. Tarakçı, teşvik verilmediği takdirde şirket kapanmalarının önüne geçilemeyeceği uyarısını da yaptı.

Devlet teşviği olmazsa işsizliğe ‘çağrı’ yapılır!

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, asgari ücret artışının istihdam sorunlarına neden olmaması adına devlet teşviği talep etti. Tarakçı, teşvik verilmezse şirket kapanmalarının önüne geçilemeyeceği uyarısını yaptı. Tarakçı, “Halkın refah seviyesinde artış olması bizleri de memnun edecektir. Ancak söz konusu uygulamaya geçerken sektörlerin de güç durumda bırakılmaması ve devlet tarafından teşvik edilmesi gerekmektedir. Önlem alınmadığı takdirde Anadolu illerimizde istihdam sorunu, daralma ve şirket kapanmaları kaçınılmaz olacaktır. Burada asgari ücretten alınan kimi vergilerin kaldırılması ve beşeri varlığa ekstra teşvikler verilmesi sektörümüzü rahatlatacaktır. AGİ dâhil 1.000 lira olan asgari ücret, 1.300 liraya çıkacak ve elemanlarımızın yüzde 50’sine yüzde 30 oranında bir artış, ilave olarak kademeli bir artışı da diğer tüm konumlarda çalışanlarımıza yapmamız gerekecektir. Bu durum varlıklar sabit kalmak ile asgari ücret artışına paralel olarak tüm görevlilerimizin ücretlerinde artış olması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sektörde istihdam 83 bine ulaştı

ÇAĞRI merkezi sektörünün 3.6 milyar lira büyüklüğe ve 83 bin istihdama ulaştığını kaydeden Metin Tarakçı, sözlerine şöyle devam etti: “50’ye yakın ilde yapılan yatırımlarımız ile ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya katkı sunan önemli bir alan haline geldik. Sektörümüz, yatırım yapılan bölgede istihdamın yanı sıra bilişim, eğitim gibi yan sektöre de ivme katmaktadır. Elemanlarımızın yüzde 67’si kadın ve yaş ortalaması 25’tir. Kadınların ekonomiye dâhil olduğu, gençlere istihdam imkânı sunan sektörlerden biriyiz. Ama kaygılarımız var. Burada istihdamın devamlılığı önemli bir konudur. Planlanan asgari ücret artışının, asgari ücretlilere ve kademeli olarak da diğer elemanlara olacak etkilerinin girişimcilere yükünün hafifletilmesi için devletin yardımı önemlidir.”