Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli: Bölücülerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı

Hükümet ve CHP’yi 506 fezlekeyle HDP’ye zeytin dalı uzatmakla suçlayan Bahçeli, parti yöneticilerini siyasi bölücülükle suçladı

Devlet Bahçeli: Bölücülerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, hükümeti ve CHP’yi HDP’ye zeytin dalı uzatmakla suçladığı toplantıda şöyle konuştu: “AKP’nin ‘506 fezlekeyi görüşerek bir kereliğine dokunulmazlığı kaldıralım’ teklifi’, CHP’nin ise ‘kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım’ ifadesi HDP’ye uzatılmış zeytin dalıdır ve bu millet affetmeyecektir. İşte fırsat karşımızdadır. TBMM’nin önceliği HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalıdır. Milli vicdan bu sayede müsterih olabilecektir. Kim vatana ihanet etmişse, kim teröre destek çıkmışsa, el birliği edelim, omuz omuza verelim, bu siyasi bölücülerin dokunulmazlığını kaldırarak doğruca adalete yollayalım. Sayın Davutoğlu, hodri meydan diyorsun ama asıl Türk milletinin çağrısını ve talebini görmezden, duymazdan geliyor, HDP’yi yanına alıyorsun. Bu doğru değildir, aynı zamanda meşru ve ahlaki görülemeyecektir. “Bekliyoruz ki, Türk milletinin karşısında mevzilenmiş bölücülerin yedikleri içtikleri burunlarından gelsin. Bu olmazsa AKP’yle birlikte Türkiye daha da kaybedecek, tarihi yürüyüşü sekteye uğrayacaktır. Artık bunu görmek, bunu bilmek lazımdır.”

Haberin Devamı

AVM’DE ÇAY İÇTİ, KOL DÜĞMESİ ALDI

Grup toplantısının ardından Ankara’da bir alışveriş merkezine giden Bahçeli, kol düğmesi satın aldı. Bahçeli AVM’nin son katında sohbet ettiği insanlara şöyle seslendi: “Ben Ankara halkına söylüyorum, inadına alışveriş merkezlerine geliniz. Sokaklarda geziniz. Parklarda oturunuz ve Cenab-ı Allah sizleri korur merak etmeyiniz.”

‘Davutoğlu’nu takdir ettim’

MHP lideri Bahçeli , Avrupa Birliği - Türkiye Mülteci Zirvesi’nde, Brüksel’deki PKK çadırının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirilmesine ilişkin “Brüksel’de mülteci pazarlığı yapıp AB’nin gönüllü bekçiliğine talip olan Başbakanın, kurulan PKK çadırlarını muhataplarının yüzüne vurması elbette takdir edilecek bir davranıştır” ifadesini kullandı.