Gazete Vatan Logo

Devlet 6 bin 500 memur alacak

Memur adaylarının başvuruları Pazartesi başlıyor...

Devlet Personel Başkanlığı, bu yılın ilk memur atamasıyla ilgili süreci 24 Ocak Pazartesi günü başlatırken, 2011’in Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve yerleştirme takvimini de belirledi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca tespitleri 2010 yılında yapılan ve öğretmenler ile kariyer meslek memurları dışındaki kadro ve pozisyonlara alınacak 6 bin 560 memur için başvurular Pazartesi başlıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarınca daha önce Devlet Personel Başkanlığı’na gönderilen toplam 6 bin 560 kadro ve pozisyona yerleştirilmek isteyen memur adayları, Pazartesi’den itibaren 2 Şubat Çarşamba akşamına kadar ÖSYM Başkanlığının “www.osym.gov.tr” adresi üzerinde tercihte bulunacak.

Geçen yılın son döneminde yapılan KPSS’ye göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personelin 1.557’si bakanlıklarda, 1.693’ü bakanlıklara bağlı müsteşarlık ve genel müdürlüklerde, 431’i başkanlıklarda, 853’ü üniversitelerde, 932’si de mahalli idareler, il özel idareleri, il afet ve acil durum müdürlükleri ve birlik müdürlüklerinde görev yapacak.

Bu yerleştirmede Sağlık Bakanlığı 541, İçişleri Bakanlığı 380, Ulaştırma Bakanlığı 236, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 140, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 86, Adalet Bakanlığı 83, Dışişleri Bakanlığı 75, Çevre ve Orman Bakanlığı 11, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 5 yeni memur alacak.

‘Türkiye, Ortadoğu’nun anahtar oyuncusu oldu’

Wall Street Journal (WSJ), Türkiye’nin, Ortadoğu’nun İran’ın nükleer programı ve Lübnan’daki siyasi kriz gibi iki zor diplomatik meselesini çözmek için devreye girmesinin, bölgenin “anahtar oyuncusu” olarak ortaya çıktığını gösterdiğini yazdı.

Gazetenin internet sayfasında “Türkiye, Ortadoğu’da hakem rolü için bastırıyor” başlığıyla çıkan yorum haberde, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran’ın diplomatlarının, İran’ın nükleer programını görüşmek için İstanbul’da toplandıkları, toplantıya evsahipliği yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da toplantıya katılan kimi ülkelerle ikili görüşme yapmak için 48 saatlik Lübnan ziyaretinin ardından İstanbul’a geldiği hatırlatıldı.

TSKB’den anapara garantili İMKB 30 yükseliş fonu

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yatırımcılara “Altı Ay Vadeli yüzde 98 Anapara Garantili İMKB 30 Yükseliş Fonu”nu sunduğunu bildirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, 24 Ocak 2011 tarihinden itibaren halka arz edilecek ve yatırım dönemi 1 Ağustos 2011’de sona erecek fonun, minimum giriş limiti 5 bin lira olacak. Kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak, portföyünü çeşitlendirmek isteyen tüm yatırımcılara yönelik çıkarılan fonun yüzde 98 anapara garantisi, sadece vade sonuna kadar katılma paylarını elinde tutan yatırımcılar için geçerli olacak. Yatırımcılar, ayda 2 kere çıkış olanağı bulunan fondan, ara dönemlerde, o andaki piyasa fiyatıyla herhangi bir komisyon ödemeden çıkış yapabilecek. Fon, 24-28 Ocak tarihleri arasında TSKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler şubelerinde satışa sunulacak.

Haberin Devamı