Gazete Vatan Logo

Devler liginde 4 basamak atladı

Devler liginde 4 basamak atladı

ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayisi kuruluşları listesinde 4 sıra yükselerek 58’inci sırada yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASELSAN, ABD merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan listedeki yükselişini bu yıl da sürdürdü. ASELSAN, dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi (Defense News Top 100) listesine 2006’da 93’üncü sıradan girdi. Üstlendiği projelerle başarı grafiğini giderek yükselten ASELSAN, geçen yıl 62’nci sırada yer aldı. ASELSAN, bu yıl açıklanan listede 1 milyar 26 milyon dolar cirosu ile 4 basamak yükselerek 58’inci sıraya çıktı.

İlk sırada Lockheed Martin var

Listenin ilk 3 sırasında 40.6 milyar dolar ciroyla Lockheed Martin, 30.4 milyar dolarla Boeing, 25.3 milyar dolarla BAE Systems bulunuyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), listeye giren bir diğer Türk şirketi oldu. Geçen yıl 78’inci sırada bulunan şirket, bu yıl 886.5 milyon dolarlık ciroyla 72’nci sıraya yükseldi.

ASELSAN, Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Komuta Kontrol Sistemleri, Deniz Sistemleri, Ulaşım Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Enerji ve Güç Yönetimi Sistemleri, Sağlık Sistemleri ve Trafik Sistemleri gibi pek çok alanda çözümler sunuyor.

Haberin Devamı