Gazete Vatan Logo

Dev rüşvet operasyonu !

Devlet dairesine rüşvet operasyonu yapıldı 40 kişi tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde son 3 ay içinde 4 ayrı devlet kurumuna rüşvet operasyonu yapıldı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül'ün jandarmayı da devreye sokarak başlattığı operasyonlarda belirli aralıklarla sırasıyla Vergi Dairesi, Tapu Müdürlüğü, Çorlu Belediye Başkanlığı ve Sağlık Grup Başkanlığı'na baskın düzenlendi. Kamera çekimleri ve telefon dinlemeleri sonrası yapılan operasyonlarda, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin'in de aralarında bulunduğu toplam 40 kişi tutuklandı. Ayrıca sokakta uyuşturucu satanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda da 21 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, polise verdiği görevlerden sağlıklı sonuç alamayınca, jandarmayı da devreye sokarak opeirasyonlar için düğmeye baştı. Operasyonlar sonucu Tapu, Vergi Dairesi, Belediye ve Emniyet'in karıştığı rüşvet çarkı ortaya çıktı.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Başsavcı Orhan Çetingül, 4 yıldır görev yaptığı Çorlu'da son aylarda araşırılması için polise gönderdiği suç duyuruları ve ihbarlardan bir sonuç alamayınca şüphelendi ve Jandarma ile irtibata geçti. Jandarma'nın yaptığı 8 aylık teknik takibin ardından Çorlu Vergi Dairesi'ndeki rüşvet çarkı ortaya çıktı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert'in, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'e yardım ettiği ve bu kurumla ilgili gelen iddialarla ilgili işlem yapmadığı gerekçesiyle geçen 27 Nisan günü görevden alındı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atandı. Muhittin Sert'in görevden alınmasının ardından Jandarma ekipleri Başsavcı'nın talimatı ile 28 Nisan günü Çorlu Vergi Dairesine operasyon yaptı. `Veren 06' adlı operasyon kapsamında ilk olarak 18 kişi gözaltına alındı.

VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ DE TUTUKLANDI

İfadeleri alınan 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, Mali Müşavir Nuri Küpelioğlu, manavlık yapan İsa Bölükbaşı ve Mali Müşavir Ahmet Tuncel, `Rüşvet, İrtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. 18 Temmuz günü operasyonu genişleten Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcının talimatı ile Çorlu Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda hastanenin Başhekimi olarak görev yapan Cenap Özkara İle hastane ortağı Doğan Mermi ve Mali Müşavir Hikmet Düzgören gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 zanlı 'Rüşvet vermek rüşvete aracılık etmek suçundan' tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

TAPU DAİRESİNE OPERASYON

Vergi Dairesi'ne düzenlenen operasyonun ardından bu kez de Hükümet Konağı'ndaki Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik 8 ay süren teknik takibin ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla `Mekan' adı verilen operasyon için düğmeye basıldı. 11 Mayıs günü harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne, Çorlu Belediyesi'ne ve özel bir bankanın şubesine eş zamanlı baskın yaptı. Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki bilgisayar ve evraka el koyulurken Örgütün elebaşı olduğu öne sürülen Tapu Sicil Memuru Nihat Gençoğlu, Tapu Müdürü Ömer Yılmaz, Çorlu eski Tapu Müdürü olan ve daha sonra Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü'ne atanan Ali Günal ile Mustafa Gençoğlu, Mehmet Emin Ateş, Atilla Buygay, Fatma Özçelik, Mehmet Yayla, emlakçılar Reşat Odunkıran, Şemsi Turan, Muharrem Geren, Müteahhit Talat Kılıç ve Mehmet Tekin, `Rüşvet almak, irtikap, evrakta sahtecilik, suç işlemek için teşekkül kurmak' suçlarından tutuklandı, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tapu Müdürlüğü'ne yapılan operasyonun ardından örgütün elebaşı olduğu ileri sürülen tapu memuru Nihat Gençoğlu'nun ortaya çıkan mal varlığı ise herkesi şaşkına çevirdi. Operasyon kapsamında tutuklanan Nihat Gençoğlu'nun işe gitmediği ve maaşını kendisinin ödediği emekli bir memuru yerine çalıştırdığı, ayrıca kardeşinin üzerine 40 kişinin çalıştığı kot taşlama atölyesi işlettiği ortaya çıktı.

BELEDİYEYE OPERASYON BAŞKAN DA TUTUKLANDI

Polis ekiplerinin yürüttüğü ve 2 Nisan günü gerçekleştirdiği operasyonda da Belediye Ruhsat Müdürlüğü'nde görevli Neziha Geylan ve Metin Aliman, `irtikap' suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alındı ve çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonu genişleten ekipler Çorlu Belediyesi'ne 20 Haziran günü baskın düzenledi. Yapılan baskın sonrası Belediye Başkanı Altan Ersin ve 3 yarndımcısının da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen CHP'li Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ve Erdoğan Yıldız, Satın alma müdürü Murat Pekcan, Fen İşleri Müdürü Tamer Tuncel, İmar müdürü Nurten Genç, Belediye Kültür Müdürü Urfan Boduralkan, Belediye Meclis üyesi Erdal Kanlı, memur Hasan Tezcan ile Musa Köse, Osman Özgöz, Bedri Atanoğlu, Mehmet Karaca, Nedret Demirel ve Nihat Şencan `İrtikap, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla teşekkül kurmak' suçlarından dolayı tutuklandı. 2 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI'NDA DA RÜŞVET

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile başlatılan ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin yürütüğü operasyon kapsamında, Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı'nda görevli çevre sağlığı teknisyenleri Memet Sabri Beştaş ve Mikail Başal 22 Temmuz günü rüşvet suçlaması ile gözaltına alındı. ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) raporu bulunmayan sanayi kuruluşlarının kapatılması için gelen kararları 5- 10 bin YTL rüşvet alarak görmezlikten geldikleri ve mühürlenmiş gibi gösterdikleri gerekçesi ile gözaltına altına alınan 2 zanlıya rüşvet anında çekilmiş görüntüleri de izletildi. Görüntüleri görünce şaşkına dönen Memet Sabri Beştaş ve Mikail Başal, emniyetteki ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkamece tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE

Öte yandan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sokak satıcılarına yönelik Başsavcı'nın talimatı ile operasoyon yaptı ve operosyon kapasamında 24 kişi gözaltına alınıdı. Çok miktarda uyuşturucu hapın da ele geçtiği operasyon sonrası mahkemeye sevk edilen 21 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı