Gazete Vatan Logo

Dev kargo uçağı Bursa’da

Dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı ‘Antonov An-124 100’ Bursa Yenişehir Havalimanı’na 3 milyon euro’luk mal getirdi.

Dev kargo uçağı Bursa’da

Antonov Hava Yolları’na ait Ukrayna menşeli dev uçak, cam üreticisi bir firmanın Bursa’daki fabrikasına üretim makinesi getirdi. Firmanın anlaşmalı olduğu Arkas Lojistik’in sorumlusu Hatice Çakıcı, uçağı müşterilerinin acil bir ihtiyacından dolayı Malezya’dan getirdiklerini söyledi. Zor ve uzun süren bir çalışma olduğunu anlatan Çakıcı, şöyle konuştu:

Tüm fizibilitesi ve hayata geçirilme süreci 1-2 ayımızı aldı. Çok şükür başarılı bir şekilde operasyonu tamamladık. Uçak, Malezya’dan buraya 2 defa aktarma yaparak geldi. Hindistan ve Türkmenistan’da gerçekleşti aktarmalar. Yaklaşık 1,5 gün süren bir yolculuk oldu. Antonov An-124 100 aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yenişehir Havalimanı’na bu çalışmalarda bize destek olduğu için teşekkür ederiz.

Boş ağırlığı 175 ton!
Boş ağırlığı 175 ton olan ve maksimum 405 ton kalkış ağırlığına kadar ulaşabilen Antonov An-124 100 helikopter, tank, uydu ve büyük tonajlı malzemelerin uzun menzilli teslimatları için üretildi.

Haberin Devamı