Gazete Vatan Logo

Dev fonların Türkiye aşkı bitmiyor

Büyüklüğü 5 trilyon doları aşan 60 kurumsal yatırımcı,Türk şirketleriyle birebir görüştü

Raymond James Menkul Kıymetler’in 10-11 Ocak tarihlerinde Londra’da 14 Türk şirketinin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği konferans büyük ilgi gördü. Büyüklüğü 5 trilyon doları aşan 60 kurumsal yatırımcı,Türk şirketleriyle birebir görüştü. Raymond James Genel Müdürü Emir Sarpyener, konferanstaki yoğun katılımın yabancı yatırımcıların Türkiye’deki büyük ölçekli şirketlerin yanısıra orta ve küçük ölçekli şirketleri de yakından takip etmeye devam ettiklerinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Konferansta Alarko, Bank Asya, Banvit, Borusan Boru, Boyner, Doğuş Otomotiv, Global Yatırım Holding, İş Finansal Kiralama, Karsan, Reysaş, Şekerbank, Sinpaş GYO, Tat ve TEB yetkilileri, kurumsal yatırımcılarla farklı şekillerdeki ortaklıkları konuşma imkanı buldu.

Raymond James’in 200’e yakın yabancı kurumsal yatırımcının Türkiye’deki portföy ve doğrudan sermaye yatırımlarına aracılık ettiğinin altını çizen Sarpyener, 2008 yılında da Türkiye’ye yatırım yapan müşteri sayısını artırmak hedefinde olduklarını söyledi. Kazakistan’da da faaliyete geçtiklerine dikkat çeken Emir Sarpyener, Türkiye’de verdikleri hizmetin aynısını Kazakistan için de vermeye başladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı