Gazete Vatan Logo
Magazin Derse girmeden önemli tüyolar!

Derse girmeden önemli tüyolar!

Okula yeni başlayacak öğrenciler için uzun bir eğitim öğretim maratonunun ilk adımları atılıyor. Okullu çocuklarımızı artık eğitim ve öğrenmeyle dolu, sınavlarla süslenmiş kah mutlu kah stresli zamanlar beklemekte. İşte uyum tüyoları...

Derse girmeden önemli tüyolar!

Birçok okula yeni başlayan çocuğumuzun bu maratondan henüz haberi yok. O önüne geldikçe zorluklarla mücadele edip keyifli zamanlar geçirecek. Biz ise anne ve babalar olarak, o yollardan daha önce geçtiğimiz için az çok tahmin ediyoruz. Şişli Florance Nightingale Hastanesi’nden Uzman Psikolog Belgü Kaçmaz “Anasınıfı yani okula hazırlık eğitiminin zorunlu hale getirilmesiyle birlikte çocukların uyum süreci geçtiğimiz senelere göre oldukça kolaylaştı. Özellikle çalışan ebeveynleri olan çocuklar kreş eğitimi ile birlikte uzun bir okul döneminden çıkıp ilkokula başlamakta. Bu nedenle anne babalar, işiniz kendi anne babalarınıza göre daha kolay. Bununla birlikte, okula uyum yine de çok önemli bir konu. Okula uyumun okulların açıldığı günden itibaren en fazla 1 ay içinde tamamlanması beklenir” dedi ve adımları sıraladı.

Okula uyumun adımları:

1-Çocuğun itiraz etmeden (ağlamadan, mide bulantısı, karın ağrısı gibi bedensel semptomlar göstermeden, annesinden/babasından kolayca ayrılarak) okula gelmesi.

Haberin Devamı

2-Okul saatlerinin tamamında okulda bulunabilmesi.

3-Öğretmeni ve arkadaşları ile ilişki kurabilmesi.

4-Sınıfını, sırasını, öğretmenini ve eşyalarını benimsemesi.

5-Okul içinde yolunu bulabilmesi, kendi başına tuvalet, kantin, yemekhane gibi yerlere gidip gelebilmesi.

6-Teneffüs ve ders kavramını anlaması, sınıf içindeki kurallara uyması

7-Arkadaş edinebilmesi.

Güzel uyusun güzel kalksın

Okula dönüş için geri sayım yapan çocuklar yeni okul dönemini karşılamak için sabırsızlanıyor. Çocuğunuza en sevdiği fantastik kahramanın yer aldığı bir okul çantası hediye ederek onu motive etmeye ne dersiniz? Nevresim takımı, yatak örtüsü ve okul çantasından oluşan setlerle çocuklar hayal dünyalarındaki kahramanlarla buluşarak keyifli bir okul dönemine hazırlanıyor. TAÇ’ın Minions, Barbie, Çilek Kız, Disney Cars, Disney Frozen ve Spiderman setlerinin satış fiyatı ise 219 TL.

Okul seni çağırıyor

AYAKKABI zinciri FLO’da; öğrencisinden, öğretmenine ve velisine kadar okula dönüş yapacak her yaş gurubuna uyan modellerle okula dönüş için geri sayım başladı. 29, 99 TL’den başlayan fiyatlarla okul sezonu için tüm çocuklara hem cazip hem de şık alternatifler sunan FLO’nun sezon trendlerini yansıtan birbirinden şık spor ve casual modelleri de gençlere hitap ediyor. FLO, okul aksesuarlarını en renkli ve eğlenceli şekilde çocuklarla buluşturarak okulu keyifli hale getirmeyi hedefliyor. WinX, HelloKitty, Barbie, SpiderMan baskılı modeller ise çocukların favorisi olmaya aday.

Haberin Devamı

Havalı adımlar için

2015-16 Sonbahar-Kış koleksiyonunda, usta el işçiliğinin sergilendiği deri ürünler, hem şıklığı hem de rahatlığı ile okul modasının başrolünde yer almayı hedefliyor. Dünya çapında kalite ve sağlamlığın sembolü, klasikleşmiş George Hogg ayakkabı modelleri de ikonik tasarım kutuları ile birlikte Divarese’de öğrencileri bekliyor. İngiliz kolej modasından esinlenerek tasarlanan oxford’lar, loafer’lar, püskül/tako detaylı botlar ve kalın tabanlı ayakkabılar ile Divarese, bu sezon da öğrencilerin peşinden adım adım gelecek.

Haberin Devamı

Hem onu giydirin hem destek olun

Dünya markalarının buluşma noktası Ayakkabı Dünyası, okul alışverişi yapmak isteyenleri, uygun fiyatlı geniş ürün yelpazesi ve sürpriz hediyelerle buluşturuyor. Spordan klasiğe çocuğunuz için her tarz ve modelde ayakkabı alternatifini bir arada sunan Ayakkabı Dünyası, okul alışverişi yapan herkes Birleşmiş Markalar Derneği tarafından hayata geçirilen “Türkiye’nin Markaları, Türkiye’nin Çocuklarını Giydiriyor” projesine de destek oluyor. Okul döneminde alışveriş yapan herkes bu proje kapsamında 5-18 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi 2000 çocuğun yüzünü güldürecek.

Mataradan çantalara

Okula başlayan çocuklar için rengarenk ve çeşit çeşit sırt çantaları, her yaşa uygun ceketler, yağmurluklar, çoraplar, ayakkabılar, spor dersleri için eşofman takımları, spor ayakkabıları, mataralar, jimnastik, bale, basket, yüzme, tenis, futbol ve pek çok spora dair tekstil ve aksesuarlar ve çok daha fazlası Decathlon mağazalarında çok uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Bodrum, Antalya ve Mersin mağazalarında 50’yi aşkın farklı spor dalında 75.000 ürün sunan Decathlon, kalite-fiyat dengesi yüksek ürünlerle okul alışverişiniz için bekliyor.

Haberin Devamı

Elleri kalem tutacak...

Otring Tikky serisi içinde yer alan mekanik kurşun kalem, silgi ve kalem uçlarını ister tek tek isterseniz de üçürünün birarada bulunduğu avantajlı okul seti şeklinde bulmanız mümkün. Tikky okul setleri 0,5 mm ve 0,7 mm. uç kalınlığındaki alternatifiyle yeni okul döneminde öğrenciler için satışta. Tikky Silgi Hediyeli Okul Seti (1 kalem+1 uç+1 silgi): 15,00 TL