Gazete Vatan Logo

Derik’te şehit sayısı 4’e yükseldi

Mardin’in Derik ilçesi girişinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

Derik’te şehit sayısı 4’e yükseldi

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit asker sayısı 4’e yükseldi.

Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü yakınlarında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi soncu meydana gelen patlamada, 3 asker şehit olmuş, 5’i asker, 2’si korucu 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Yaralılar, Derik, Kızıltepe ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan 1 asker daha yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Patlamada şehit sayısı 4’e yükseldi.

4 asker ve 2 korucunun tedavileri sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi Civarında bugün saat 08.30 civarında mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapan aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğu ve 2'si ağır olmak üzere 7 personelin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Yaralılar, süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Haberin Devamı