Gazete Vatan Logo

Denktaş: KKTC muz cumhuriyeti değildir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "KKTC, muz cumhuriyeti gibi yönetilmiş, lokantalarda vatandaşlık dağıtılmış" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu üzücü bir beyanattır. KKTC hiçbir zaman muz cumhuriyeti olmamıştır" diye konuştu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kolu'nun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılmak için Adana'ya gelen Rauf Denktaş, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "KKTC, muz cumhuriyeti gibi yönetilmiş, lokantalarda vatandaşlık dağıtılmış" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu üzücü bir beyanattır. Yasalar, yasalara uyan kişilere vatandaşlık verilmesine amirdir. Yasalara uygun her şeyi yerine getirmiş bir kişiye vatandaşlık verilmemesi kimin düşüncesidir, niçindir ve kime yararı vardır? Bunu düşünmek gerekir. Lokantalarda vatandaşlık dağıtıldığını söylüyor. Ben hiçbir zaman böyle bir şeye şahit olmadım. Belki geçmiş hükümetler Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenlere daha kolaylıkla vatandaşlık vermiştir. KKTC vatandaşlığı hiçbir zaman hak etmeyen kişilere verilmedi, bu hak düğün davetiyesi gibi dağıtılmadı. Bu hiçbir zaman kabul edilir bir düşünce değildir. KKTC de hiçbir zaman muz cumhuriyeti olmamıştır."

Denktaş, Kıbrıs Rum Lideri Papadopulos'un da Türklere karşı düşmanca tutum sergilediğini ve 2005 yılını "Eoka Yılı' ilan ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Papadopulos, Kıbrıs meselesinin Ozmosis yoluyla çözümlenebileceğini ileri sürüyor. Bu Ozmosis kelimesi küçük bir kitleyi büyük bir kitle içinde eritmek, yok etmek, dağıtmak anlamına gelmektedir. Papadopulos, ayrıca 21 bin Rum'a Türkler'i becerdikleri için madalya verme hazırlıkları içindedir. Talat'a yardımcı olmak gerekir. Ancak, onun da artık Türk halkına devleti savunan çare bulmak zorunda olunduğunu söylemesi gerekir. Ama tabanının öfkesini çekmemek için şimdilik söyleyemiyor. Washington'a gittiğinde kendisine bir çok baskı uygulanacaktır. Asker sayısının azaltılması, sınırların geri çekilmesi ve daha birçok tavizler konusunda baskıyla karşılaşacaktır. Buna hazırlıklı olması gerekir."

Denktaş, ÇÜ'nün anı defterine de üniversiteyi ikinci ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade edip, "Bu Atatürk Türkiyesi'ne sahip çıkıldığına şahit olmanın verdiği mutluluktur, gururdur. Anavatan'ın geleceği için duyulan güvendir. Atatürk ilkelerine bağlı gençleri yetiştiren sizleri içtenlikle kutluyorum" diye yazdı.

Haberin Devamı