Gazete Vatan Logo

Denizcilerin diploma heyecanı

Denizcilerin diploma heyecanı

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 242. Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katılımıyla yapıldı.

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu Komutanlığında Erdoğan öğrencileri, “Deniz Harp Okulu, merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun” diyerek selamladı.

Okul Komutanı Tümamiral Mesut Özel de, “Sizler Türk bahriyesinin geleneklerini ve denizciliği iyi seviyede öğrenmiş, Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin değerlerini içtenlikle benimsemiş bahriyemizin en genç subayları olacaksınız. Mesleki yaşantınız süresince Atatürk ilkeleri en büyük yol göstericiniz olacaktır” diye seslendi.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz’ın konuşmasının sonundaki şu bölümü dönem arkadaşları tekrarladı: “Ant içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak, şerefimizle öleceğiz.” Kanmaz’a diploması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Haberin Devamı

Deniz Harp Okulu Mezuniyet töreninde bu yıl ilk yaşandı. TRT ve AA dışındaki kurumların Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde akredite gazeteciler tören alanına alınmadı. Habercilerin takibi bu nedenle nizamiye girişiyle sınırlı kaldı.