Gazete Vatan Logo

Deniz üssüne roketli saldırı!

Terör, bu kez bahriyelileri hedef aldı: 6 şehit

Deniz üssüne roketli saldırı!

Teröristler önceki gece İskenderun’da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’na saldırdı. Hain pusu askerler nöbet değişimi için görev yerlerine giderken kuruldu


Son günlerde şiddetini artından terör kanlı yüzünü bu kez Hatay’ın İskenderun ilçesinde gösterdi. Deniz
Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki saldırı önceki gece gerçekleşti. Saldırıyla ilgili ilk bilgileri Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz verdi. Lekesiz olayın hemen ardından yaptığı açıklamada “30 Mayıs Pazar günü, saat 23.58 sıralarında İskenderun ilçesi Modernevler Mahallesi otoban yakınında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığındaki askerleri nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araca, TEM otoyoluna yakın mesafeden, Amanoslar kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu” dedi.



Protesto yürüyüşü

Lekesiz, saldırıda şehit olan askerlerin Serhat Aslan, Kerem Oğuz Erbay, İsmail Kartal, Erol Tavukçu, Ümit Akbulut ile Erhan Terletme olduğunu açıkladı. Vali Lekesiz, yaralı askerlerle ilgili şu bilgileri de verdi. “Siyamet Kılınç, Osman Pokbulut, Nedim Çağrıtüre adlı erlerin tedavileri Ankara GATA’da, Mehmet Aynur, Taner Adıyaman’ın tedavileri İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Muammer Altemür, Erol Sevindik’in tedavileri ise İskenderun Deniz Alayı Hastanesi’nde yapılmaktadır.” Türkiye’yi yasa boğan olaya ilk tepki yine İskenderun’dan geldi. Gündüz Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak, saldırıda şehit olan askerler için törenin düzenleneceği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’na doğru yürüyüşe geçti. Binlerce öfkeli İskenderunlu alayın önünde toplanarak içeride yapılan töreni izledi. Şehitlerin cenazelerinin getirildiği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’ndaki törene vatandaşların yanısıra gazeteciler de alınmadı. Şehitlerin cenazeleri törenin ardından memleketlerine gönderildi.




‘Saldırıyı Amanos
grubu düzenledi’


ANKARA - İskenderun’daki katliamın İsrail’in Gazze’ye yardım konvoyuna düzenlediği saldırıyla eş zamanlı olması çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Genelkurmay Başkanlığı ise bir açıklama yaparak saldırıyı PKK’nın düzenlediğini duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

* 31 Mayıs 2010 günü saat 00:10’da, nöbetçi personeli taşıyan askerî araca, Kışlanın doğusunda Adana-Hatay Otobanına yakın kışla tel örgüleri dışında yakın mesafeden, roketatar ve uzun namlulu silahlarla bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından kısa süreli silahlı saldırıda bulunulmuştur.

* Silah seslerinin duyulması üzerine Kışla Ani Müdahale Kıt’ası derhal olay yerine intikal etmiş ve olaya müdahale etmiştir.


* Ancak teröristlerin kısa süre içerisinde Adana-Hatay Otobanını geçerek ormanlık alana girdiği. Saldırının terör örgütünün sözde Amanoslar Saha Sorumlusuna bağlı bir grup tarafından yapıldığı değerlendirilmektedir.

* Yapılan silahlı saldırı sonucu; 6 Er şehit olmuş, 7 Er yaralanmıştır.

* Teröristlerin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Özel Harekât Birliğince operasyona başlanmıştır.

* Olay üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmaya saat 01:15’te başlanmıştır.


Mayıs ayında
21 şehit


Şırnak ve Siirt’te şehit olan 6 asker ile İskenderun’da düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerle birlikte yılbaşından bu yana şehit sayısı 38’e yükseldi. Sadece Mayıs ayında şehit olan Mehmetçik sayısının 21 olması ise PKK’nın eylemlerine son dönemde hız verdiği gerçeğini rakamlarla ortaya çıkardı.



Haberin Devamı