Gazete Vatan Logo
Magazin Deniz Seki'ye yazdığı kitabından soruşturma açıldı

Deniz Seki'ye yazdığı kitabından soruşturma açıldı

Deniz Seki'ye yazdığı kitabından soruşturma açıldı

Uyuşturucu ticaretinden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası nedeniyle Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan Deniz Seki ile aynı cezaevinde kalan bir mahkum, Seki’nin yazdığı ‘Derin Deniz’ isimli kitapta kendisi ile ilgili bilgileri ifşa ettiği gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle cezaevinde bulunan D.Ç., ameliyatla cinsiyet değiştirerek kadın olduğunu, kadın olduktan sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirterek, Seki’nin kitabında bu kendisinden habersiz bu bilgilere yer verdiğini öne sürdü. Seki hakkında, “Hakaret” ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan soruşturma başlatıldı.

Tutuklu bulunduğu kadın cezaevinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi yollayan D. Ç. isimli kadın mahkum, cezaevinde iken ameliyatla kadın olan ilk kişi olduğunu belirtti.

Ameliyatla cinsiyet değiştirdikten sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirten D.Ç., kendi hayatı ile ilgili bir kitap çalışması da bulunduğunu belirterek, “Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde iken orada bulunan Deniz Seki’nin, bir gazetede ‘Denizin Dibi’ isimli kitabının reklam haberi yapılmıştı. Orada, ‘Erkekken ameliyatla kadın olup buraya gelen biri var. Adam karısını öldürmüş gibi, çocuğu da varmış’ bilgisi bulunuyor. Devletin kadın kimliği verdiği birine ‘adam’ diye ağır bir cümle kurdu” dedi.

Haberin Devamı

Bu reklam haberden dolayı can güvenliğinin tehlikeye girdiğini, bu nedenle sıkıntılar yaşadığını öne süren D.Ç., haberden bir gün sonra 15 Şubat 2016 tarihinde can güvenliği gerekçesi ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden şu an bulunduğu kadın cezaevine nakledildiğini belirtti.

SAVCILIĞA GELEREK İFADE VERMESİ BEKLENİYOR

Ameliyatla kadın olduğu halde kendisinden ‘Adam’ diye bahsedilerek hakarete uğradığını öne süren D.Ç., özel hayatına ait gizli bilgilerinin de ifşa edildiğini öne sürerek, Denizin Dibi isimli kitabın yazarı Deniz Seki, hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Seki hakkında, “Hakaret” ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

KİTABIN 106. SAYFASINDAKİ O PARAFRAF

D.Ç.’nin kendisinin anlatıldığını öne sürdüğü bölüm, Deniz Seki’nin yazdığı ‘Denizin Dibi’ isimli kitabın 106. sayfasındaki bir paragraftan oluşuyor. O paragraf şöyle:

“Tabi bir erkekken kadın olup buraya gelen biri var. Karısını kıskançlık yüzünden öldürmüş, çocuğunu da çocuk esirgeme kurumuna vermiş, sonra da karısına olan aşkından kadın olmuş. Hatta tipini de karısına benzetmiş! Burada pembe kimlikle hiçbir şey olmamış gibi her gün abartılı bir şekilde makyajla geziyormuş. Tüyler ürperten hikayeler.”