Gazete Vatan Logo

Deniz Baykal'dan MHP ile ilgili bomba açıklama

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı için yapılan seçimlerin 3 ve 4'üncü turundan önce, MHP'den Yusuf Halaçoğlu ile CHP'li Levent Gök'ün buluştuğunu söyledi. Baykal, Halaçoğlu'nun Levent Gök'e, "'Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız" dediğini iddia etti.

Deniz Baykal'dan MHP ile ilgili bomba açıklama

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili çok çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Baykal, "Gece bizim bir grup başkanvekilimiz, MHP'nin resmi bir yetkilisiyle buluştu. Ve o ona, 'Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz serbest bırakacağız grubu dediğini; o görüşmeden kısa bir süre sonra Grup Başkanvekili benim evime gelerek bunu bana söyledi. Sabah ise grup toplantısında Bahçeli'nin yaptığı açıklama ilebu tabloyla karşılaştık. Benim için büyük sürpriz oldu. Tarihi bir fırsat kaçmış oldu" dedi.

BAHÇELİ İLE YAPILAN GÖRÜŞME VE ÇATI ADAYIN DESTEKLENMESİ

Meclis Başkanı olursam nasıl bir yönetim sergileyeceğime dair konuştum. MHP’nin CHP ile birlikte bir aday seçme arayışı yok. ‘Benim adayım budur’ dayatması var. Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP’ye bir nezaket ziyareti yapmamış, onları yok saymıştır. Ekmel bey ortak aday değildir. MHP'nin bir milletvekilidir artık.

TBMM başkanlık seçimi sürecinde kilit noktayı Bahçeli’nin anlayışı teşkil etti.

Haberin Devamı