Gazete Vatan Logo

Demo telefonla 625 bin TL’lik vurgun

İstanbul’da 3 ay önce polise başvuran E. K. adlı bir vatandaş ilginç bir dolandırıcılık yöntemiyle dolandırıldığını söyledi.

Demo telefonla 625 bin TL’lik vurgun

İstanbul’da 3 ay önce polise başvuran E. K. adlı bir vatandaş ilginç bir dolandırıcılık yöntemiyle dolandırıldığını söyledi. E.K. polise verdiği ifade de, “Bir telefon bayi önünde rastladığım ve telefoncu sandığım biri elindeki telefonu göstererek ‘bu telefonu yurt dışından getirdim. Yedi bin lira ama acil paraya ihtiyacım var sana 2 bin liraya satayım’ dedi. O sırada bir iki kişi daha geldi. Ve baktım telefon talipleri artıyor ben de aldım. Eve gelince kutuyu açıp incelediğimde telefonun demo olduğunu gördüm” dedi. Bu şikayet üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polisin incelemesinde, çete üyelerinin gözüne kestirdiği vatandaşların yanına giderek, yurt dışından telefon getirttiğini ve piyasanın çok altında satabileceğini söyleyerek gerçek bir telefon gösteriyor. O sırada bir başka çete üyesi normal bir vatandaş gibi yaklaşarak ‘Ne kadar bu telefonlar’ diyerek pazarlığa başlıyor. Yapılan pazarlıklar sonucu, kurban olan vatandaş bir anda telefon satılmasın diye duruma dahil oluyor ve telefonu satın alıyor.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda çetenin, Antalya, Aydın ve Malatya’da benzer şekilde dolandırıcılık yaptığını belirledi. Antalya’da gelen bilgiler ise polisi bile şaşırttı. Antalya’da bu tuzağa düşen bir mağdurun bankadan 145 bin lira para kredi çekerek, gerçek telefon diye yüzlerce demo telefon satın aldığı belirlendi. 3 aylık çalışmanın ardından tespit edilen çete üyelerine İstanbul, Antalya.Malatya ve Aydın’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Çetenin bu yöntemle 21 kişiyi dolandırdığı ve bu satışlarda 625 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.