Gazete Vatan Logo

Demirtaş'tan Ağrı'daki saldırıyla ilgili açıklama

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada askerin yaralandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilirken, çatışma devam ediyor.
DEMİRTAŞ: TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMALI
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ'deki konuşmasına başlamadan önce girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristlerle yaşanan çatışmayla ilgili sorulan bir soruya, "Biz de kamuoyundan öğrendik. Barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, silahlar sussun diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş iki tarafından tatmin edici açıklama yapması lazım" şeklinde cevap verdi.
GENELKURMAY'A SERT ELEŞTİRİ
Genelkurmay Başkanlığı'nın "Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması" şeklindeki açıklamasını sert sözlerle eleştiren Demirtaş, "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur" ifadelerini kullandı.
"SIRRI BEY'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUDUR"
Demirtaş, ayrıca Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecine ilişkin kongrenin toplanması hakkındaki açıklamaları için "Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" dedi.

Haberin Devamı