Gazete Vatan Logo

Demirel'in son yolculuğu

Demirel'in son yolculuğu

9.'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirel'i son yolculuğuna siyasilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi uğurluyor. Liderler, izdiham nedeniyle camide yerlerini alırken oldukça zor anlar yaşadı. Cenaze namazının ardından Demirel'in naaşı Çalcatepe'deki anıtmezara defnediliyor.
ADANA'DAN TOPRAK VE SU GETİRİLDİ
Demirel için kazılan mezar alanının başındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı. Defin sırasında Adana'dan getirtilen mümbit toprağı, Çatalca baraj suyu ve Seyhan toprak barajı suyu Demirel'in mezar toprağına ilave edilecek.
PROTOKOL KRİZİ
Demirel'in cenazesi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Şehriban Hatun Camii'nin avlusuna getirildi. Öğle namazı sonrası cenaze namazı için protokol üyelerinin avluya gelmesi sırasında izdiham ve kargaşa yaşandı.
GÖREVLİLER UYARIDA BULUNDU
Cenaze namazı için avluya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alana geldiği sırada yerlerine güçlükle geçti. Görevliler yer açmaya çalışırken, liderler kalabalık arasında kaldı. İzdiham sebebiyle panik yaşanınca görevliler uyarı anonsu yapmak zorunda kaldı.
"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"
Cenaze namazına katılmak için İslamköy'e gelen vatandaşlar, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Köy içinde üzerinde "Baba Süleyman Demirel seni unutmayacağız" yazan atkılar ve fötr şapkalar satışa sunuldu.
"GÜLE GÜLE BABAMIZ"
Cami bahçesinde taziye defteri açılırken, İslamköy'ün çeşitli yerlerine de Süleyman Demirel'in posterleri ve "Güle güle babamız, cumhurbaşkanımız, seni asla unutmayacağız" yazılı pankartlar asıldı.
CEM UZAN DA ÇELENK GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Denktaş ailesi, Bedrettin Dalan, DSİ Genel Müdürlüğü, Erdoğan Demirören, Mehmet Haberal, Koç Ailesi, Cem Uzan, Yıldız Kenter ve İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum cenazeye çelenk gönderdi.
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN İNSAN GELİYOR
Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy'e gelmeye başladı. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

Haberin Devamı

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Haberin Devamı

Demirel'in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan "Bereket oldun su gibi aktın", "Açtığın yollardan tüm Türkiye'nin her karış toprağına", "Gülümseyin İslamköy'desiniz", "Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak" yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILDI

Sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından cenaze namazının kılınacağı cami avlusunda bomba arama köpekleri arama yaparken, 13.30 yapılacak cenaze töreninden sonra konuklara ikram edilmek üzere yemekler hazırlanıyor.