Lip Sync Battle bizde de iyi iş çıkarabilir mi?

Amerika’da rapçi L.L. Cool J ve model Chrissy Teigen’nin sunumuyla ekrana gelen yarışma “Lip Sync Battle” televizyon dünyasının popüler formatlarından biri haline geldi. Bunu internet üzerinden en çok izlenenler arasında yer almasıyla da kantılıyor. Örneğin Jimmy Fallon’a Kevin Hart ve Will Ferrell’ın eşlik ettiği bölüm 2015’te youtube ile en çok izlenen videolar arasında beşinci sırada yer almıştı. Peki bu format nedir derseniz, kısaca şöyle anlatılabilir. İki ünlü isim arasında bir playback düellosu yaşanıyor. Bu iki isim, seçtikleri sanatçıları taklit edip playback yaparak gösterişli bir şova imza atıyor. Şovun sonunda kazanan taraf şampiyonluk kemerini kazanıyor.

Türkiye de bu şovun taliplileri arasında

İlk kez ünlü televizyoncu Jimmy Fallon’un programı Late Night With Jimmy Fallon’da küçük bir bölüm olarak izleyiciyle buluşan Lip Sync Battle, 2013’te Jimmy Fallon ve Emmy ve Altın Küre ödüllü komedi dizisi The Office’in yıldızı John Krasinski’nin karşı karşıya geldiği bölümle dikkat çekmiş ve bir televizyon programı formatı haline getirildi. Bugüne dek Çin, Kanada, Norveç, Polonya, Filipinler ve Afrika’da yayın hakları alınan format, şimdi de dünyaya açılıyor. Viacom bu formatı 4-7 Nisan’da Cannes’da alıcılarla buluşturacak. Türkiye de bu eğlenceli yapımın taliplileri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Tarkan Zeki Müren, Sezen Aksu Yıldız Tilbe olsun!

Bu da demek oluyor ki, önümüzdeki dönemlerde bu uyarlamayı kendi ekranlarımızda izleme şansı yakalayacağız. Şayet güçlü isimler program için ikna edilebilinirse, eminim oldukça dikkat çekici ve eğlenceli bir yapım olabilir. Ancak kenarda köşede kalmış, adı sanı pek duyulmamış isimlerle çok da iyi bir geri dönüş alacağını sanmam. ABD’de programın başarısının altında da dünya starlarının konuk edilmesi yatıyor. Programa şimdiye kadar Beyonce, Jennifer Lopez, Justin Bieber, Chris Pratt, Dwayne Johnson, Channing Tatum ve Anne Hathaway gibi ünlü isimler konuk oldu. Elbette gözümüz o kadar yükselerde değil. Yeni albüm çıkarmış veya oyunculuğa yeni adım atmış birinin ünlü taklidi kimin ilgisini çeker ki? Tarkan gelsin de, Zeki Müren’i playback yapsın örneğin... Sezen Aksu Yıldız Tilbe’yi mesela... En çok izlenen program olması garanti...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR