Boyama film Loving Vincent

Vincent Van Gogh denildiğinde şüphesiz hemen hemen herkesin ilk aklına gelecek olan, eserlerinden “Yıldızlı Gece” tablosudur. Hayatıyla ilgili ise kendi kulağını kesmiş olması. Belki birkaç küçük bilgi daha... Fazlasını bilmek için en azından resim sanatına karşı biraz ilgi duyuyor olmak gerekiyor. Ancak Van Gogh’un biyografisi öyle bir projeyle sunulmaya hazırılanılıyor ki, sanatçının hayranı olmayan veya resim sanatına ilgi duymayanları dahi meraklandıracak nitelikte.

Boyama film Loving Vincent

Vincent Van Gogh tabolları canlanıyor

“Dünyanın ilk uzun metrajlı boyalı animasyon filmi” olarak lanse edilen “Loving Vincent” Vincent Van Gogh’un hayat hikayesini, dahi ressama ait 120’yi aşkın yağlı boya tablo üzerinden anlatacak. 100’ün üzerinde Polonyalı ressamın bir araya geldiği projede Van Gogh’un kendine has tekniğini ve fırça darbelerini taklit etmek üzere eğitilen bu ressamlar sayesinde filmdeki her bir kare gerçek ve elle boyanmış sanat eserlerinden oluşacak. Filmin yönetmenliği yönetmen ve ressamlar Dorota Kobiela ile Hugh Welcman tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı

Sanatçılar, tasarımcılar, film yapımcıları, mucitler vb için fon toplayan bir platform olan Kickstarter üzerinde yaklaşık 1 yıldır kaynak bekleyen yapımın senaryosu da bizzat Van Gogh’un kendi el yazması olan 800’ü aşkın mektubun derlenmesiyle ortaya çıkmış. Ünlü ressamın zorlu 1890’daki ölümüne kadar ele alan “Loving Vincent”, Hollandalı ressamın biyografisini onun kendisini ifade etme aracı resimle ve bizzat kendi yaratımları üzerinden izleyiciye sunuyor.

Boyama film Loving Vincent

Saniyede 12 yağlı boya resim olacak!

Ressamların Van Gogh’un çalışmalarının her birinin çok sayıda versiyonunu yaratacağı filmdeki her bir saniyede toplam 12 yağlı boya resim gösterilmiş olacak. Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan filmin bu yıl içinde gösterime gireceği söyleniyor ancak net bir tarih yok. Ülkemizde sinemaseverlerle buluşup buluşmayacağı da henüz bilinmiyor... Bi’ tamamlansın da illaki bir şekilde izleriz.

Boyama film Loving Vincent
Boyama film Loving Vincent

DİĞER YENİ YAZILAR