Marty ve Dr. Brown yarın 2015’e geliyor

80’li yılların efsane filmi “Geleceğe Dönüş”ün 1989 yapımı ikinci filminde kahramanlarımız zaman makinasıyla 2015’e geliyonlar... Tam da 21 Ekim 2015!

Başrollerinde Michael J. Fox’un Marty McFly, Christopher Lloyd’un Emmett Brown olarak yer aldığı, Robert Zemeckis’in yönetmenlik, Bob Gale’ın yardımcı senaristlik, Steven Spielberg’in yürütücü yapımcılık yaptığı Geleceğe Dönüş’te, genç bir erkeğin 1985 yılından 1955 yılına gitmesi konu edilir. Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran’ın içine gizlenmiş icat, Marty’i yanlışlıkla 50’lere geri götürür. Marty burada bilinçsizce bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Bu durumda kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu sorunu düzeltmesi gerekmektedir... Serinin ikinci filminde ise Fırlama Marty ile çılgın bilim adamı Dr. Brown bir kez daha zaman makinesine başvurmak zorunda kalırlar. Marty bu kez henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorundadır. Ve bu tarih de günümüzün yarını, yani 21 Ekim 2015’i göstermektedir...

O doğmadan önce sıkıntıya düşen tek gençtir.

17 yaşındaki Marty McFly bu gece evine erken gitti. 30 yıl erken.

Marty McFly kendi zamanını yaşardı. Şimdi tek soru, hangi zamanda olduğu?

Haberin Devamı

Marty McFly ile tanışın. O zaman engelini aştı. Anne ve babasının tanıştığı güne gitti. Ve belki de kendi doğumunu engelledi.

Marty McFly sadece zaman engelini aştı. Bunu düzeltmesi için sadece bir haftası var.

NOTLAR

Film, Entertainment Weekly’in “En İyi 50 Lise Filmi” listesinde 28. oldu. Geleceğe Dönüş, 2006’da Empire’ın düzenlediği “En İyi 201 Film” listesinde aldığı oylar ile 20. sıraya yerleşti.[31] Zemeckis ve Gale, filmin VHS’si çıkacağı zaman, Universal şirketinden, insanları Geleceğe Dönüş II ve Geleceğe Dönüş III’ün çekileceğinden haberdar etmek için, filmin sonuna “To be continued...” (“Devam edecek...”) yazısının eklenmesini istedi. Filmin ilk DVD’si 2002 yılında satışa sunuldu.

Geleceğe Dönüş günümüz için neler umuyordu?

Kahramanlarımız Marty McFly ve Dr. Emmett Brown “Geleceğe Dönüş 2”de zaman makinesiyle 1984 yılından tam 31 yıl sonrasına, yani 21 Ekim 2015 yılına gelmişlerdi. Peki o zamanın insanları 2015 yılından ne bekliyorlardı?

Haberin Devamı

1989 yapımı filmde zamanda yolculuk yapan kahramanlar bir çok teknolojik yenilikle, uçan arabalar, uçan kaykaylarla karşılaşıyordu. Örneğin Marty McFly, meslektaşları ile görüntülü görüşme yapabiliyordu. O zamanlar için fütüristik olan bu durum şimdilerde hayatımızın sıradan bir parçası haline geldi. Üstelik neredeyse 2000’lerin başlarından beri...

Her ne kadar uçan araçlar günümüzde yaşamımızın bir parçası olmasa da filmde Marty’nin kullandığı uçan kaykay modeline benzer bir ürün üzerinde çalışmalar sürüyor.

Komedi ve bilim kurguyu harmanlamış Geleceğe Dönüş 2’de, şimdiye dek sadece 4 film çekilen Jaws serisinin 19 devam filmi çekildiğini görüyoruz. 2015 yılında benzin istasyonuna giren nanoteknolojik araçlar insan yardımı olmadan benzin alabilirken, Marty’nin ayakkabasının bağcıkları otomatik olarak bağlanıyor ve ayağına göre şekil alabiliyor. Patronuyla tartışan Marty’nin kovulduğunu öğrenmesi de yazıcan çıkan not sayesinde oluyor... Oysa ki bu günümüz için oldukça ilkel bir yöntem... Filme göre bir pizzanın hazırlanması sadece saniyeleri alıyor... 2016’da çizgi romanı çıkacak filmin 2015’i tahmin başarısı ise tartışılır...

Haberin Devamı

DİNAZORLARIN ZORLU YAŞAMI

TRT’den olağanüstü bir görsel şölen ve muhteşem bir hikâyeye imza atan “Dinazor” filmi, dinozorların nefes kesen, macera dolu hayatlarını gözler önüne seriyor. En küçük detayların bile özenle yansıtıldığı bu çizgi sinema, çocuklara yönelik yapılmasına rağmen yetişkinleri de kendine hayran bırakıyor. Yönetmenliğini Eric Leighton ve Ralph Zondag’ın üstlendiği filmin senaryosu, John Harrison ile Robert Nelson Jacobs’a ait.

MEYDAN OKUYORLAR

Bundan milyonlarca yıl önce Aladar adındaki Iguanodon türü bir dinozor, henüz kuluçkadayken kaçırılır. Issız ve uzak bir adada Lemur türü maymunlar tarafından bulunur ve büyütülür. Büyük bir meteor yağmurunun başlamasıyla birlikte adadaki yaşam tam anlamıyla bir kaosa dönüşür. Yayılan şok dalgaları sonucunda tüm canlılar yakındaki anakaraya göç etmek zorunda kalırlar. TRT1 20.00

Haberin Devamı

FARKLI BİR “YARIŞ”

Oyuncu kadrosurda Melissa Ordway, Christian Camargo, Taylor Handley, Johnny Pacar ve Kate French gibi isimlerin yer aldığı film “Yarış” bu akşam TV2 (21.30) ekranında ilk kez izleyiciyle buluşacak. 2013 yapımı Drew Thomas’ın hem yönettiği hem de senaristliğini üstlendiği, farklı öyküsüyle dikkat çeken filmde, insanlar üstüne kurulu bir olay örgüsü göze takılan bir lens sayesinde hayatlarını 7/24 izleyebilme imkanı en çok seyircisi olan kazanır.

DİĞER YENİ YAZILAR