Guillerno Arriaga, kesişen hayatların iz bırakan adamı!

Guillerno Arriaga, kesişen hayatların iz bırakan adamı

Paramparça: Aşklar ve Köpekler”, “21 Gram” ve “Babil” denildiğinde şahane filmlerin yanı sıra şüphesiz iki başarılı sinema adamını da hatırlamadan olmuyor. Alejandro Gonzalez Inarritu ve Guillermo Arriaga izleyicide iz bırakan bu ödüllü filmlerin başarısını birlikte omuzlayan iki isim. Alejandro Gonzalez Inarritu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu bu yapımlarda, Guillermo Arriaga da senarist olarak karşımıza çıkıyor. Ben bugün size Meksikalı Arriaga imzalı “Aşk Ateşi”nden bahsetmek istiyorum. Orijinal ismiyle: “The Burning Plain”...

Guillerno Arriaga, kesişen hayatların iz bırakan adamı

İlk yönetmenlik denemesi

Senaryolarında kesişen hayatları konu etmesiyle dikkat çeken, kendine has bir tarzı olan Guillermo Arriaga, bu kez hem senaristliği hem de yönetmenliği üstlenmiş. “Aşk Ateşi” onun ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi. Arriaga bu yapımda farklı zaman dilimlerinde iki hikâyeyi sunuyor bizlere. Tüyler ürpertici bir sahneyle açılış yapan filmde, aşk, acı, ölüm, vicdan ve hesaplaşmaların yer aldığı bu hikâyelerdeki soru işaretleri, cevaplarını filmin sonunda buluyor. Bu anlamda film biraz dikkat istiyor. Geçmişinden kaçan bir kadın, sevdiği adam ile ailesi arasında kalan bir anne, ebeveynlerini kaybettikten sonra birbirine aşık olan iki genç, babası hastanede hayata dönme mücadelesi verirken hiç görmediği annesini bulmaya çalışan küçük bir kız örgüsünde ilerleyen film, Charlize Theron, Kim Basinger ve Jennifer Lawrence’ın performanslarıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Aşk Ateşi TV2’de ekrana gelecek

Oscar ödüllü oyuncu Charlize Theron’un bir restoran işletmecisini oynadığı Aşk Ateşi”nde, Jennifer Lawrence, Theron’un gençliğini canlandırırken, Kim Basinger’ı ise Theron’un annesi rolünde izliyoruz. Arriaga, tıpkı diğer senaryolarnda olduğu gibi bu ilk yönetmenlik deneyiminde de gerek senaryo gerek de ilerici ve cesur yaklaşımıyla izleyiciyi derinden etkilemeyi başarıyor. 2008 yapımı film bu akşam saat 21.30’da TV2 ekranında seyirci karşısına çıkıyor.

Ben kaçırmayın derim...

ÖDÜLLER

Guillermo Arriaga 2005 Üç Defin filmiyle, “Cannes Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü”, 2004’te “21 Gram” filmiyle Bağımsız Ruh Şeref Ödülü, 2007’de Babil filmiyle “ALMA En İyi Senaryo Ödülü”ne layık görüldü.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR