Hayao Miyazaki Tırtıl Boro’yu uzatacak!

Geçtiğimiz Ocak ayında 74. yaş gününü kutlayan efsane yönetmen Hayao Miyazaki, yeni bir haberle sevenlerinin yüzünü güldürdü. 2013 yapımı “The Wind Rises” (Rüzgar Yükseliyor) ile son uzun metraj filmini çektiğini açıklayan ve sinemaya veda ettiğini belirtip hayranlarını üzen Miyazaki’nin vedası neyse ki sadece 3 yıl sürdü. Studio Ghibli’de daha önce gösterimi yapılan çeşitli kısa filmlerin arasında yer alan “Boro the Caterpillar” (Tırtıl Boro) filmini uzun metraj olarak çekmek istediğini ve bu yüzden geri döndüğünü açıklayan Miyazaki, film için yaklaşık 5 sene kadar çalışması gerektiğini ve Tokyo’da 2020’de gerçekleşecek olimpiyatlar öncesinde bitirmeyi planladığını duyurdu.

Çizim masasına döndü

Ghibli Müzesi işlerinden sıkıldığını söyleyen Miyazaki sadece Mitaka’daki Ghibli Müzesi’nde gösterilen 10 dk uzunluğundaki kısa anime filmi “Tırtıl Boro”yu, aslında 1997 yılında gösterilen Prenses Mononoke’den daha önce uzun metrajlı bir film olarak düşünmüş. Ancak film sonrasında, 3DCG türündeki yapım, animasyonda kalem ve kağıt kullanarak geleneksel el çizimlerini tercih eden Hayao Miyazaki’nin bilgisayar grafikleriyle animasyon üretme noktasındaki ilk çalışması olarak Miyazaki yapımları arasında yerini almıştı. Bu durum pek içine sinmemiş olacak ki usta isim on yıl önceki düşüncesine geri dönerek filmin uzun metrajı için kolları sıvadı... Bize de beklemek düşüyor.

Haberin Devamı

Son uzun metraj filmi “Rüzgar Yükseliyor”

Miyazaki 2013 yapımı filmi “Rüzgar Yükseliyor”da, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro’nun hikayesini ele alıyor. En büyük ilgi alanlarından birisi de eski uçaklar olan usta isim uçma tutkusunu ve bu konudaki bilgi ve deneyimini daha önceki fimlerinde de gözler önüne sermişti.

DİĞER YENİ YAZILAR