Gazete Vatan Logo
Magazin Dekorasyon anlayışı değişiyor

Dekorasyon anlayışı değişiyor

Dekorasyon anlayışı değişiyor

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Elif Dürüst MAG dergisine için zincir haline gelen dekorasyon mağazasını anlattı...

Altıncı Cadde fikri nasıl ortaya çıktı, nelerden ilham aldınız?

Dekorasyon her zaman en büyük ilgi alanlarımdan biriydi. Altıncı Cadde de bu özel ilginin bir parçası olarak hayata geçti. Türkiye’de özgün ve farklı tasarımların hâkim olduğu ev dekorasyon ürünlerinde ciddi bir boşluk olduğunu fark ederek bu alana yönelmeye karar verdim. “Tarz sahibi evler yaratır” sloganıyla hayata geçen Altıncı Cadde fikri de o zaman doğdu. Evinin de kendisi kadar özel olduğunu düşünen ev ve dekorasyon tutkunlarını tarz sahibi ürün ve önerilerle buluşturmak için 2012 Mart ayında Doğan Online ile Altıncı Cadde’yi hayata geçirdik.

Hangi kesime daha çok hitap ediyorsunuz?

Evini seven ve evinin de en az kendisi kadar özel olduğunu düşünen herkes hedef kitlemiz aslında... Tarz sahibi detaylardan hoşlanan, evinde vakit geçirmeyi seven, dekorasyonda konforu ve şıklığı bir arada arayan ev ve dekorasyon tutkunlarıyla hem internet sitemizde hem de mağazalarımızda buluşup tarz sahibi evler yaratıyoruz. Kaliteli ve tarz ürünlere ulaşmak için yüksek fiyatların ödenmesi gerektiği algısı her zaman gerçeği yansıtmıyor. Bu anlamda Altıncı Cadde, her bütçeye uygun ürünlerle trend ev dekore etmenin güzel bir örneği.

Haberin Devamı

En çok hangi konuda iddialısınız?

Mobilyadan aydınlatmaya, ev tekstilinden mutfak eşyasına kadar bir evde ihtiyaç duyulabilecek her şeyi kapsayan çok geniş bir ürün yelpazemiz var. İnsanların beklentisi ulaşılabilir fiyatlara şık ürünler satın almak. Biz de dekorasyon trendlerini takip ederek tarz sahibi ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla sunmaya özen gösteriyoruz. Mobilya ve aksesuarda hem şık hem de trend ürünlere ilgi gösteren bir müşteri kitlesine sahibiz. Şu an dekorasyon trendlerindeki genel eğilim, takımların yerine farklı parçaların bir araya getirildiği kombinler hazırlamak. Ahşapla camın, metal detaylarla mermerin veya pastel tonlarla neon renklerin bir arada kullanıldığı objeler de ilgi odağı.

Haberin Devamı

İLHAM KAYNAĞIM BODRUM EVLERİ

Bodrum’da mağazanıza ilgi nasıl?

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde ikisi İstanbul’da (Trump Towers ve Nişantaşı); ikisi Bodrum’da (Plaza ve Palmarina) olmak üzere dört mağaza açtık. Bütün mağazalarımız hem konseptleri hem de konumları açısından yoğun ilgiyle karşılandı. Bodrum mağazalarımız da İstanbul mağazalarımız kadar ilgi görüyor. Hatta bu ilginin sezon itibarıyla geçtiğimiz aylarda neredeyse İstanbul mağazalarımızı bile aşan bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Özellikle bahçe koleksiyonumuz ve bembeyaz Bodrum evlerinden ilham alan iç mekan mobilya ve aksesuarlarımız, yazlığının da evi kadar özel olduğunu bilen Bodrumlular’ın da kısa sürede dikkatini çekti. Mağazalarımıza gelen müşterilerimiz, bu kadar tarz sahibi ve kaliteli ürünlerin aslında ulaşılabilir fiyatlarla sunulabildiğini görünce epey şaşırıyorlar. Ama Altıncı Cadde olarak biz, tarzı bir lüks olarak değil, herkesin yaşam alanlarına taşıyabileceği keyif olarak görüyoruz.

Bodrum sizin için ne ifade ediyor?

Haberin Devamı

Bodrum insanı gerçekten müptela eden bir yer. Benim için de yeri her zaman ayrıydı ama şimdi Altıncı Cadde mağazalarıyla birlikte başka bir anlam daha kazandı: Bodrumlu dekorasyon tutkunlarıyla Altıncı Cadde’de buluşmak ve sade tarzıyla ünlü olan Bodrum evlerinin ilham kaynağı olmak...