Gazete Vatan Logo

DEAŞ istihbaratı El Bab’dan geliyor

Türkiye’nin son dönemde radikal cihatçı teröristlere karşı gösterdiği başarıda Suriye’deki operasyonlarda elde edilen istihbaratın önemli bir katkısı olduğu belirtiliyor.

DEAŞ istihbaratı El Bab’dan geliyor

Güvenlik uzmanları Fırat Kalkanı bölgesi, İdlib ve Suriye’nin muhtelif bölgelerindeki Türk istihbaratçılarının başarılarını vurguluyor. Suriye’den gelen istihbarat sayesinde Bayrampaşa’da cani bir bombalama planlayan DEAŞ hücresi gibi birçok terörist hücresi eylemden önce yakalandı.

9 ayda 4 bin şüpheli

Eski bordo bereli subay olan güvenlik analisti Metin Gürcan, Suriye’den sağlanan istihbaratın içeride başarıyla değerlendirildiğini belirtiyor: Suriye’deki operasyon içerde de güvenlik kuvvetlerine yardım ediyor. Türkiye’nin radikallere karşı mücadelenin artışını gerçekleştirilen operasyon ve gözaltına alınan şüpheli sayısından anlamak mümkün. Güvenlik kaynakları 2016’da Selefi-Cihatçı olduğundan şüphelenilen 2 bin 700 kişiyi gözaltına aldığını belirtiyor. 2017’de ise operasyonlar iki katına çıktı. Bu yıl Ekim’e kadar ise yaklaşık 4 bin kişi gözaltına alındı.