Gazete Vatan Logo

DEAŞ’ın Sincar emiri yakalandı

Kayseri’de, DEAŞ terör örgütünün sözde Sincar askeri emiri ve ağır silahçısı olduğu öne sürülen Irak uyruklu Abdülhalık Kurdi (47) ile DEAŞ adına Telafer’de savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen oğlu Mehdi Kurdi (18), polis tarafından gözaltına alındı.

DEAŞ’ın Sincar emiri yakalandı

Zanlıların 1 yıl önce Türkiye’ye kaçak olarak girdikleri, Esentepe Mahallesi’ndeki bir gecekonduya yerleşip, kağıt ve hurda topladıkları öğrenilirken, 1 hafta süren takip sonucu yakalandıkları kaydedildi.

İrtibatı kesmemişler

Baba-oğulun Türkiye’ye geldikten sonra örgütle bağlantılarını kesmedikleri ve irtibat halinde oldukları belirlendi. Türkiye’de ‘güvenli bölge’’ olarak nitelendirdikleri Kayseri’ye gelerek, kullanılmayan bir gecekonduda kalan ve günün erken saatlerinde kağıt ve hurda toplayıp, gündüzleri dışarıya çıkmamaya özen gösteren DEAŞ şüphelisi baba-oğulla ilgili soruşturmanın ‘uyuyan hücre’ yönünde genişletileceği ifade edildi.

Samsun’da 7 gözaltı

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda gözaltına alınan Irak uyruklu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Örgüt içinde faaliyette bulundukları öne sürülen Irak uyruklu 9 zanlı, 7 Eylül’de merkez ve Bafra ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, dün adliyeye sevk edilen 2 zanlı çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı