Gazete Vatan Logo

Dayanıklılık ve yön bulmayı garanti ediyor

Pentax'ın iki yeni modeli tüketicinin beğenisine sunuldu

PENTAX’IN iki yeni modeli Optio WG1 ve Optio WG1-GPS fotoğraf makinesi serisi tüketicinin beğenisine sunuldu. WG1 siyah mavi ve mor, WG1 GPS ise yeşil ve gümüş renkleri ile Ağustos ayından itibaren satışa sunulacak. Optio WG1 GPS model dahili GPS özelliği sayesinde fotoğraflarınıza “geotagging” (bulunduğunuz lokasyonu etiketleme) yapabilme imkanı sunuyor. Fotoğrafı çekerken, cihaz otomatik olarak yer konumu verinizi hesaplayıp kaydediyor. Suya dayanıklılık özelliği olan WG1 999 TL, WG1 GPS ise 1.099 TL’den satılacak.

Bilgisayarları giydiren Targus, Türkiye’de üretim planları yapıyor

DÜNYA genelinde yıllık 40 milyon adet satış rakamına ulaşan bilgisayar çanta ve aksesuarı üreticisi Targus, Türkiye’de üretim hesapları yapmaya başladı. Uzakdoğu’da maliyetlerin yükselmesi ve lojistik yüzünden yeni üretim merkezi arayışına giren şirket, HP gibi dünya devlerinin Türkiye’de bilgisayar üretmeye başlamasının da verdiği güvenle üretiminin bir bölümünü Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor

ABD menşeili dizüstü bilgisayar çantaları ve aksesuarları üreten Targus, diğer dünya devleri gibi Türkiye’de artık kendi ofisiyle yola devam etme kararı aldı. Geçen yıl Türkiye’de 120 bin ürün satan, bu yıl 200 binin üzerinde bir satış rakamına ulaşacak olan şirket, Türkiye’de üretim hesapları yapmaya başladı. Uzakdoğu’da maliyetlerin yükselmesi ve lojistik sıkıntılar yüzünden Türkiye’ye yatırım radarına alan şirket, HP gibi dünya devlerinin Türkiye’de bilgisayar üretmeye başlamasıyla bu kararını hızlandırmaya hazırlanıyor.

Targus Türkiye Ülke Müdürü Oktay Giray, Türkiye’de üretim yapılmasına ilişkin planların kendilerini çok heyecanlandırdığını ve bu planın bir an önce hayata geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Giray, şöyle konuştu: “Türkiye şu anda Avrupa’da en iyi büyüyen ülke, istikrar var... Dünya devleri gözlerini buraya çevirmiş durumda. Targus da bu parlak tablodan etkileniyor ve üretimin bir kısmını Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor. Uzakdoğu’da üretim artık pahalı hale geldi, Çinliler kapris yapmaya başladı. Başka ülkelerde üretim imkanları araştırılıyor ve Türkiye bu anlamda en güçlü adaylardan biri. Türkiye’deki istikrar yatırımın yönünün buraya çevirdi. HP’nin yatırımı çok etkili oldu. Biz de bu yatırımın gerçekleşmesi için bastırıyoruz. 2012 yılında yatırım konusu netleşecek.”

Targus’un dünyadaki ve Türkiye’deki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Giray, şirketin global cirosunun 1 milyar doları aştığını belirtti. Yıllık 40 milyon adet ürün satan Targus’un Türkiye satışlarının bu yıl 200 bin adedi geçeceğini kaydeden Oktay Giray, sözlerine şöyle devam etti:

“Pazarda ciddi boşluk var. Bilgisayar üreticilerini takip ediyoruz. Tüm tekno marketlerde ürünlerimiz var. Amacımız her satılan bilgisayarla birlikte bir çanta satmak. Media Markt mağazalarında bu anlamda ciddi yol katettik ve yüzde 80 başarılı olduk. Yani her 10 bilgisayarın 8’iyle birlikte çantalarımız satılıyor. En fazla satışı İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Adana ve Mersin bölgesi cirosal anlamda ciddi katkı sağlarken Ankara’da da ciddi sıçrama olduğunu gözlemliyoruz.”

iPad kılıflarında stoklar tükendi

APPLE ile Avrupa’da destek temasında olduklarını ve iPad için kılıf ürettiklerini anlatan Oktay Giray, global anlamda şu anda iPad kılıfı stoklarının tükendiğini vurguladı. Giray, “Bu yıl 50 milyon adet tablet bilgisayar satılacağı belirtiliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Apple dışında Samsung, BlackBerry gibi şirketlerle de çalışıyoruz. iPad 2 Türkiye’ye gelmeden biz kılıfını getirdik ve büyük ilgi gördük. Şu anda global anlamda iPad 2 kılıfı stokları tükenmiş durumda” dedi.

İş dünyası sırt çantasına geçiyor

TARGUS Türkiye Ülke Müdürü Oktay Giray, Türkiye’deki satış fiyatları hakkında da bilgi verdi. Giray, iPad kılıflarını 89-99 lira, çantaları 24.90-149.90 lira, seyahat çantalarını ise 170-200 lira arasında değişen fiyatlara sattıklarını söyledi. Oktay Giray, Türkiye’de hâlâ en fazla elde taşınan bilgisayar çantalarının satıldığını ancak iş dünyasında sırt çantası alışkanlığının giderek arttığını anlattı.

Darty’de yaz fırsatı indirimi kaçırmayın

DARTY, bugün sona erecek kampanyasıyla birçok ürünü cazip fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunuyor. Yaza özel kampanyada tüm Sony dijital fotoğraf makinesi ve kameralarda yüzde 18 KDV indirimi, tüm Packard Bell ve Samsung dizüstü bilgisayarlarda yüzde10, Dell dizüstü bilgisayarlarda yüzde 15’e varan indirim uygulanıyor. Samsung R 540-JSOBTR dizüstü bilgisayar 949 TL yerine 854.10 TL, Dell INSPIRON 5010 N38H33 dizüstü 1.129 TL yerine 1.019 TL, ve Acer AS5742G-5463G50MN dizüstü 1.299 TL yerine 1.099 TL’den satışa sunuluyor. Sony 46 inç Full HD LCD TV alana ise 19 inç HD Ready LCD TV hediye ediliyor.

HTC Flyer tablet Electro World’de

TABLET bilgisayar HTC Flyer, 14 Temmuz’dan itibaren Electro World mağazalarında satışa çıktı. Sihirli kalemi, 7 inçlik dokunmatik ekranı ve 16 GB dahili hafızası ile ister film ister müzik arşivinizi beraberinizde taşıyın, isterseniz dijital doküman imzalama deneyimini yaşayın. Electro World tarafından 16 GB modeline ekstra 16 GB Micro SD hediyeyle satışa sunulan HTC Flyer’ın kolay görüntü akışı sayesinde tek parmak hareketi ile özellikler arasında rahatça geçiş yapabilir ve her anınızın özelleşmesini sağlayabilirsiniz.

Şirketlere avantajlı BlackBerry paketleri

TURKCELL işletmelere sunduğu paketlerle BlackBerry akıllı telefonlara 9.90 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olma imkanı sunuyor.

Henüz BlackBerry akıllı telefon kullanıcısı olmayanlar, EKO paket ile ayda 29.90 TL’den başlayan fiyatlarla e-postalarına anında erişimlerini, internette gezinmelerini ve BlackBerry Messenger ile mesajlaşmalarını sağlayarak BlackBerry Curve 8520 veya BlackBerry Curve 9300 sahibi olabiliyor.

İşini daha da büyütmek isteyen Turkcell’li işletmeler ise cihazsız 19.90 TL, cihazlı 39.90 TL’den başlayan seçenekleriyle Full BlackBerry paketlerinden alabiliyor.

Galaxy Tab 10.1 Ağustos’ta geliyor

SAMSUNG Electronics, 8.6 milimetre inceliğe sahip, dünyanın en ince mobil tableti Galaxy Tab 10.1’i, Turkcell ortaklığıyla Ağustos ayında Türkiye pazarına sunuyor. 565 gram ağırlığa sahip Galaxy Tab 10.1, tablet pazarında bulunan en ince mobil tablet olma özelliği taşıyor. WXGA TFT LCD ekrana (1280 x 800) ve 1GHz uygulama işlemcisine sahip cihaz Samsung Fun Club, eKitap ve Mobil MP3 hizmetleri gibi yerel olarak geliştirilen uygulamalarla kullanıcılara özel servisler sağlayacak.

iMac, Thunderbolt ile fırtına gibi esecek

BİLKOM’UN desteğiyle pazara sunulan 4 yeni iMac modeli, kullanıcı beklentilerini aşan Thunderbolt teknolojisi ile “süper hızlı masaüstü bilgisayarlar” çağını başlatıyor. Yeni nesil 4 çekirdekli Intel Core i5 işlemcisi ve Thunderbolt I/O teknolojisi ile yeni iMac’ler kullanıcının bilgisayar deneyiminde yeni bir kilometre taşı olacak. Yeni Thunderbolt I/O teknolojsi tam uzunlukta bir HD filmi 30 saniyeden daha az, bir yıl kesintisiz çalınabilecek MP3 arşivini ise 10 dakika gibi kısa bir sürede yedekleyebiliyor.

Beosound 8 için bekleme listesi var

DÜNYANIN en iyi high-end ses ve görüntü sistemleri markası olarak kabul edilen Bang&Olufsen’in iPad, iPhone ve iPod kullanıcılarına yönelik dock ses sistemi ‘Beosound 8’, 85 yıllık şirket tarihinin en hızlı tükenen ses ürünü oldu. Yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede dünya genelinde 25 bin adet satış rakamına ulaşan Beosond 8 için Bang&Olufsen mağazalarında bekleme listeleri oluşturuluyor. Bang&Olufsen Ürün Müdürü Rie Kold Pripso “Beosound 8, sınırları zorlayan performansı ve şaşırtıcı tasarımı ile dock hoparlör kullanıcılarının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor’’ dedi.

3G’li Exper tablet 750 liradan satışa çıktı

EXPER, tablet bilgisayar pazardaki iddiasını EasyPad’in 3G’li modeli P10ANG ile sürdürüyor. 10.1 inç ekranıyla dikkat çeken yeni model, arka bölümündeki parlak beyaz dış yüzeyi estetik bir tasarıma sahip. Beraberinde hediye edilen hafıza kartı ile kullanıcısına 16 GB depolama alanı sunuyor. 1.3 megapiksel kamerasıyla her anı fotoğraflayabilen ya da video olarak kaydeden ürünün HDMI girişi sayesinde istendiğinde video, fotoğraf ya da oyunların dev ekranlı HD televizyonlarda da görüntülenmesini sağlıyor. Fiyatı KDV dahil 750 TL.

Tom Tom ile şehirde park yeri aramaya son

NAVİGASYON ürünleri markası TomTom’un yeni ürün serisi Start 20 ve Start 25 kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Geniş ekranı ve kullanım kolaylığı ile dikkat çeken yeni ürün serisinde “seslendirilen sokak isimleri” ve “park etme asistanı” özellikleri dikkat çekiyor. Teknosa mağazalarında 16 Temmuz’dan itibaren satışa sunulan Start 20 ve Start 25 ürünlerinden herhangi birini alan kullanıcılara Total’den 50 TL değerinde benzin hediye edilecek. 31 Ağustos’a kadar sürecek kampanya kapsamındaki Start 20’nin fiyatı 269 TL, Start 25’in fiyatı ise 299 TL.

Atlantis’in son uzay yolculuğuna 3D kayıt

NASA’NIN 8 Temmuz tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru son seferine çıkan uzay mekiği Atlantis’e Panasonic AG-3DA1 3D video kameralar, BT-3DL2550 25.5” 3D LCD monitörler ve dayanıklılığı artırılmış Toughbook dizüstü bilgisayarlar sağladı. Atlantis’in son görevinde NASA astronotlarının hafif 3DA1 ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nu üç boyutlu olarak belgelemeleri planlanıyor. AG-3DA1 dünyanın SD kart ortamına kayıt yapabilen ilk profesyonel, tam entegre Full HD 3D video kamerası. Kamere, 3 kilogramdan daha hafif olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Son 5 yılda pazar iki kat Sony Vaio 10 kat büyüdü

VAIO’NUN yeni C ve E serisinin tanıtımında konuşan Sony Vaio Grup Ürün Müdürü Levent Ertoğlu, “2007-2011 arasında pazar büyümesi 2 kata ulaşırken biz Sony Vaio olarak 10 kat büyüdük” diye konuştu.

SONY, yeni Vaio C ve E serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Sony Vaio Grup Ürün Müdürü Levent Ertoğlu, 2007-2011 arasında pazar büyümesi 2 katına ulaşırken, Sony Vaio’nun 10 kat büyüdüğünü söyledi. Ertoğlu, Sony’nin 2007 yılında pazarda sadece iki model ile varlık gösterirken bugün toplam 30 farklı modeli ile her kesimden tüketicinin ihtiyacına cevap verdiklerini kaydetti.

Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından IDC rakamlarına göre, notebook pazarı son 1 yılda yüzde 17 büyüme gösterirken, Sony’nin yüzde 92’lik bir pay ile pazarın da üzerinde bir büyümeyi yakaladığını bildiren Ertoğlu, “2007’den 2011’e pazarın toplam büyümesi 2 kata ulaşırken, biz Sony Vaio olarak 10 kat büyüdük. İleri teknolojiler ve yenilikleri, tüketici ihtiyaçları ve pazarın dinamiklerine uygun olarak çok hızlı adapte edebilme kabiliyetimiz ve yenilikçilik anlayışımız ile Türkiye’de tüketicilerimizin hayatına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Renkli C serisindeki CA modeli,14 inç ekranlı ve aralarında turuncu, kırmızı, pembe ve yeşil ‘ışık yayan’ seçenekler sunuyor.15.5 inç ekranlı CB modeli ise siyah kaplama ile tüketicilere sunuluyor.

C serisi, arkadan aydınlatmalı klavye, multi-touch pad ve gün ışığı veya karanlıkta rahat görüntüleme için ekran parlaklığını optimize eden bir ortam ışığı sensörü ile tamamlanıyor. E Serisi, 15.5 ve 17.3 inç günlük bilgisayar ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılıyor.

14 inçlik C serisinin görünümünü tamamlamak üzere bir aksesuar ailesi de sunuluyor. Kıvrımlı hatlara sahip bir Bluetooth kablosuz fare ve dizüstü bilgisayarınız ile uyumlu renklerdeki taşıma kılıfları eşlik ediyor.

Haberin Devamı