Gazete Vatan Logo

Davutoğlu: Şehirlerdeki metruk alanlar bitecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO'daki şuranın açılışında konuştu. Davutoğlu uyuşturucu ile önlemde atılacak adımları açıkladı. Davutoğlu şehirlerde kullanılmayan metruk binaların 2018 sonuna kadar yıkılacağını açıkladı. Davutoğlu "İç Güvenlik Reformu ve özgürlüklerin korunmasıyla ilgili hazırladığımız pakette ve daha önceki çalışmalarda şu konuyu açıkça vurguladık, uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı terörist ayarındadır ve terör muamelesi göreceklerdir." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "İç Güvenlik Reformu ve özgürlüklerin korunmasıyla ilgili hazırladığımız pakette ve daha önceki çalışmalarda şu konuyu açıkca vurguladık; uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı terörist ayarındadır ve terör muamelesi göreceklerdir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Birkaç hususu özellikle burada belirmek istiyorum bu sorun mekan aşan bir sorun olduğu için bir süreç yönetmi gerektiri. Dört ana hususa dikkatinizi çekmek istiyorum birincisi tespit. Bu sorunun kapsamını bir değerlendirmeye tabi tutmak zorundayız. Bizim verilerimizde yüzde 2,7. Bir araştırma ve gözleme sürecine ihtiyacımız var. İnşallah özel ihtisas araştırma birimleri kurarak sorunu ortaya koyacağız bir anlamda uyuşturucu haritasını ortya koyacağız. Bir Türkiye haritası çıkarmak zorundayız.

- İkinci aşama koruyucu hekimlik aşaması. Bir problem bize gelene kadar o problemin bize çok uzak olduğunu düşünürüz. Bütün toplumumuza seslenmek istiyorum sanmayın ki uyuşturucu meselesi sizden uzakta heran karşınıza çıkabilecek durumda. Toplumun en üst ve alt gelir grubunda da bu tehlike söz konusu ve toplumun her kesime seslenmek zorundayız. Gerekli yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Okul önü ve duvar dibinden kantine kadar bir koruyucu tedbir almak zorundayız.

Haberin Devamı

- Yine toplumsal bilinçlendirme ve sivil toplum kruluşlarımız açısından her türlü desteğimizi sivil toplum kuruluşlarına vereceğiz. Bu koruyucu alanın sonrasından piskolojik alan gelir.

- Çocuklarımızı korurken bu sorunu bir rant haline getirenlere karşı en sert mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Bir zincir var bizim yapmamız gereken üretici aracı ve tüketici arasındaki zinciri kırmak zorundayız. İç Güvenlik Reformu ve özgürlüklerin korunmasıyla ilgili hazırladığımız pakette ve daha önceki çalışmalarda şu konuyu açıkca vurguladık; uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı terörist ayarındadır ve terör muamelesi göreceklerdir.

- Önleyici tedbirler içerisinde eğer bir sorunu tespit edip koruyucu ve öneleyici tedbirleri alıp bir şekilde bulaşıp müptela olanlarıda tedavi aşamasına alıyoruz. Uyuşturucu ile danışma hattını kuruyoruz ve 24 saat çalışacak narko timler ve anatemler bu sıralamada yer alıyor.

Haberin Devamı

- Son iki, üç ay içinde çalışmalara hız verdik ve önümüzdeki haftadan itibaren Narkotimler devreye girecek. 11 ilde başlamak üzere aralarında hem asayiş, güvenlik unsurlarımızın hem de psikologlarımızın olduğu Narkotimler inşallah alanda mücadele bağlamında önemli bir misyon üstlenecekler.

- Şehirdeki virene alanların tasfiye edilmesi sağlanacak. Deprem sonrası yıkılma kararı alınmış ama yıkılmamış binalar tam bir tehlikedir. Ometruk binalar ve etraflarında bir asyiş sorunu ortaya çıkıyor en sona 2018 sonuna kadar bu alanlar bitirilecek.