Gazete Vatan Logo

Davos’u Trump kapatacak

Haftaya başlayacak Davos toplantılarına 70’den fazla devlet başkanı katılacak. Şimşek ve Zeybekci’nin yer alacağı zirveyi Trump kapatacak

Davos’u Trump kapatacak

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 23-26 Ocak tarihlerinde İsviçre’deki Davos kasabasında yapılacak toplantılarına, 70 devlet başkanı ve başbakanıyla Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılacak. Foruma, Türkiye’den Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da katılım sağlayacak.

“Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak” konulu Davos zirvesinde 110 ülkeden yaklaşık 3 bin katılımcı çeşitli konuları tartışacak. Forumda, Suriye krizinin de ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek ve oturuma BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlık edecek. İsrail-Filistin krizinin de tartışılacağı WEF toplantılarına, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah da katılacak.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa Başkanı Emmanuel Macron, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katılımcılar arasında bulunuyor.

Forumun açılışını Modi, kapanış konuşmasını Donald Trump yapacak. Liderlerin pek çok ikili görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Davos’ta 4 gün sürecek toplantıların güvenliğini sağlamak için yaklaşık 10 milyon dolar harcanacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı