Gazete Vatan Logo

Davete gider gibi

Tanınmış 263 kişiden oluşan kafile umre ziyareti için dün Suudi Arabistan'a uçtu. Aralarında Sabancı ve Demirören ailelerinden isimlerin de bulunduğu umre kafilesi ünlü markalar taşıyan giysi ve lüks aksesuarlarıyla moda dergilerinden fırlamış gibiydi

Türkiye sosyetesinin tanınmış isimlerinin yer aldığı 263 kişilik kafile, Suudi Arabistan Havayolları'na ait bir uçakla İstanbul'dan Cidde'ye gitti. Kafilenin başkanlığını yapan Kale Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nadire İçkale, organizasyonu Diyarbakır Kültür Vakfı yararına yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Zorlama yapmadık, arzu eden arkadaşlarımız katkıda bulundu. Katılanlar iki sevap birden kazanacak. Hem umreye giderek kutsal toprakları ziyaret edecek hem de çocuklara yardım edecek."

Geçen yıliçki almadık
İçkale, bazı sosyetik isimlerin geçen yıl umre dönüşü free-shop'tan içki aldıklarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Neden iyi tarafından bakılmaz olaylara. Biz uçaktan indiğimizde bizim kafile haricindeki kadınlar da vardı. Onların almış olduğu şeyler bizim arkadaşlara mal edildi." Londra'da geçirdiği kalp krizi sonucu gecen yıl Kasım ayında hayatını kaybeden F&B Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabancı'nın annesi Özcan Sabancı da umreye giden tanıdık simalar arasında yer aldı.

Ferre, Versace
Emekli Korgeneral ihsan Göksaran'ın eşi Özgür Göksaran ise İslami kurallar gereği makyaj yapmanın yasak olduğu umre sırasında kullanmak üzere 'sürme' götürdüpnü söyledi. Umreye giden ünlü isimler arasında Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Demirören'in eşi Esin Demirören, 23 yaşındaki kızı Eymen Demirören, Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı Başkanı Işıl Güney, cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Servet Koçak, Azize Akandere, Birsen Gençeren ve Zeranden Turan da yer aldı. Versace marka çantaları, Ferre marka gözlükleri ve şık kıyafetleriyle dikkat çeken umre kafilesi, yakınları ve aileleri tarafından uğurlandı. Yaklaşık 10 gün sürecek umre için 1350 dolardan başlayan fiyat tarifelerini seçen ünlü umreciler gittikleri yerlerde de 5 yıldızlı otellerde konaklayacak. İsteyen daha fazla ücret ödeyerek, tek kişilik odalarda kalma imkanı bulacak.

Haberin Devamı