Gazete Vatan Logo

Darbe iddialarına ne yanıt verdi?

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök C.Başkanı Abdullah Gül ile ne konuştuğunu açıkladı

Gül’ün, Yaşar Büyükanıt ile yaptığı görüşmeler ortalama 40 dakika sürmesine karşılık, Büyükanıt’ın selefi Özkök ile görüşmesi daha uzun sürdü. 12.00’deki öğlen yemeğine Özkök saat 11.35’de geldi ve 14.00’de de Köşk’ten ayrıldı. Gül, Özkök’ü önce makam odasında kabul etti, daha sonra da yemeğe geçildi. Başbaşa yaptıkları yemekli görüşme 2 saat sürdü. Buluşmada hükümet-yargı-asker üçgeninde ve türban değişikliği, AKP kapatma davası ve Ergenekon ekseninde gerilen iplerin nasıl gevşetilebileceği üzerinde duruldu.

Özkök: Halk sertlik sevmiyor

Özkök “Halk sert tartışmalardan hoşlanmıyor. Bu tartışmalar halkı çok rahatsız ediyor” dedi. Gül’e “Halka daha fazla ve birinci elden bilgi verilmesi çok önemli. Bu işlevi de Cumhurbaşkanı olarak en iyi siz yerine getirebilirsiniz. Halk arasında akil adam bilinen saygın kişilerle istişare de önemlidir” önerisinde bulundu.



“Ufuk turu yaptık”

Türkiye’nin durumuyla ilgili gazeteci Fikret Bila’ya bir mülakat verdiği ve bazı önerilerde bulunduğunu anımsatan Özkök şunları söyledi: “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanım biraz daha detaylı bilgi edinmek istemiş olacaklar ki, beni davet ettiler. Memleketimizin durumu hakkında şöyle bir ufuk turu yaptık. Daha ziyade gazetede yer alan önerimle ilgili oldu.”

“Akil adam değilim”

Özkök, “Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Fikir ve gözlemlerime dayalı bazı düşüncelerimi arz ettim. Takdir zatı devletlerinindir” dedi. “Bu akil adam kimdir?” sorusuna “Bu deyim eskilerin kullandığı bir dildir” diyen Özkök “Spesifik olarak ’Şu kişi akildir, bu kişi değildir’... Böyle bir ayrım yok.” diye konuştu. Ergenekon soruşturmasının gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Özkök, ufuk turu yaparken bu konuya değindiklerini ancak detayına girmediklerini söyledi. Bir gazetecinin “Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Hilmi Özkök, “Onu söyledim, ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır” yanıtını verdi.



Gül, Mercedes ile aldırdı Protokol’den giriş yaptı

Özkök, Esenboğa Havaalanı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na ait bir Mersedes marka makam aracınca alınıp Çankaya’ya götürüldü. Mercedes’e Genelkurmay’a ait iki Jeep Cherokee koruma aracı eşlik ett. Köşk’e gelirken Özkök’e ayrıca Cumhurbaşkanlığı korumaları da refakat etti. Gül’ün sanatçı ve yazarlar gibi farklı toplum kesimlerinden davet ettiği isimler “Çankaya Sohbetleri” için Köşk’ün 5 numaralı kapısını kullanırlarken, Özkök Cumhurbaşkanlığı’na 1 numaralı protokol kapısından girdi ve ayrıldı.











Haberin Devamı