Para biriktirmenin sırrını açıklıyorum: Sevgili bulun

Ben değil uzmanlar söylüyor. Araştırıp bulmuşlar. Bekarlar ilişkisi olanlara kıyasla yılda 8 bin dolar daha fazla para harcıyor.

Resmen adımız çıkmış. Yemeğiydi, hediyesiydi, gezmesiydi derken, hep "Kadınlar çok para harcatır" derler. Hatta "İlişki pahalıya patlar" diyenler bile var. Kurtardık! Meğer tamamen hurafeymiş... İngiltere'de yapılan yeni araştırmaya göre ilişkide olmak aksine insana tasarruf ettiriyormuş.

Para biriktirmenin sırrını açıklıyorum: Sevgili bulun

Sevgilisi olan ayda bin 900 lira az harcıyor

İlişki içinde olan ve bekar olan insanların birçok farklı 'huyu' ya da alışkanlığı oluyor haliyle. Bunları araştırmışlar işte. 18-30 yaş arasındaki 2 binden fazla İngiliz ile yapılmış araştırma. Buna göre bekarlar bir yılda sevgilisi olanlardan 7 bin 580 dolar yani yaklaşık 22 bin 800 lira fazla harcıyor. Bu ayda bin 900 lira demek! Üstelik farklı yaratan şeyler belli. Bekarlar bir nevi Sex and the City dizisindeki klişeleri yaşıyor. Paranın çoğu 3 kaleme gidiyor: Yemek, içki ve kıyafet.

Sevgilisi olan evde yemek yapıyor

En büyük fark yemek kaleminde. Sevgiliyle daha çok dışarıda yemek yiyeceğinizi düşünmeyin. Uzun ilişkilerde tersi oluyor. Çiftler dışarıda yemek yemek ya da eve dışarıdan sipariş vermektense daha çok beraber yemek yapıp yiyor. Bu da büyük bir masraf kalemini düşürüyor. Dışarıda yenen yemeklerde de çiftler çoğu zaman hesabı bölüşüyor. Bekarlarsa farklı farklı arkadaş gruplarıyla hemen her günü dışarıda geçiriyor. Evde olduklarında ise yemek yapmakla uğraşmaktansa dışarıdan hazır bir şeyler söylüyor.

Haberin Devamı

Para biriktirmenin sırrını açıklıyorum: Sevgili bulun

Bekarlar 3 kat fazla içiyor

Yine çok para harcanan şeylerden biri de sarhoş olma çabası… Bekarlar ilişkisi olanlardan 3 kat daha fazla içmeye çıkıyor. Bekar biri haftada içkiye ortalama 59 dolar yani 178 lira ödüyor. Tabii bekar erkekler için karşı cinse ısmarlanan içkiler de bunun içinde... İlişkisi olanlarda ise rakam çok farklı... Sevgilisi olan biri haftada dışarı çıkıp da içkiye sadece 22 dolar yani 66 lira veriyor. Fark büyük. Ama sonuç ortada. Aslında bir nevi bekarların harcadığı para, çiftlerin uzun vadede ne kadar eve tıkılıp da 'sıkıcı' hale geldikleriyle doğru orantılı.

Çekici görünmek önemli olmuyor

Bir diğer farksa kıyafet alışverişi... İster daha iyi görünmek deyin, ister kafa boşaltıp kendini iyi hissetmek... Nedenini bilemem. Ama bekarlar sevgilisi olanlara kıyasla kendilerine daha çok kıyafet alıyor. Bu da tabii giderler hanesini şişiriyor. Araştırmaya katılan her 4 kişiden 1'ine göre insanın bir ilişkisi varsa çekici görünme konusunda üzerinde daha az baskı var. Bu nedenle de kendilerine daha az zaman ve emek harcıyorlar. Bekarlar ise son moda kıyafetler giyip her an daha çekici görünmek için çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

Para biriktirmenin sırrını açıklıyorum: Sevgili bulun

Bekarlığın bedeli 1 milyon lira!

Tabii bunlar günlük masraflar. Sadece bununla da kalmıyor. Bunun vergisi, evi, kirası hatta belki kredi masrafları var. uSwitch adlı internet sitesine göre ömür boyu bekar kalan biri evlenenlere kıyasla 320 bin dolar yani 961 bin lira kaybediyor. Bir ev parası neredeyse… Yani eğer ilişkinizde sorun yaşıyorsanız, olaya bir de maddi yönden bakın derim. Belki de ayrılmadan önce biraz para biriktirmekte fayda vardır.

DİĞER YENİ YAZILAR